NHL: a Chicago ötöt lőtt az Anaheimnek, jöhet a 7. meccs

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.28. 07:37
null
Andrew Shaw (pirosban) két góljával eldöntötte a Chicago–Anaheim mérkőzést (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) Nyugati főcsoportjának döntőjében a hetedik mérkőzésen dől el a továbbjutás, miután a Chicago Blackhawks 5–2-re legyőzte az Anaheim Ducks együttesét.

 

Az első harmad nem hozott gólt, ám a másodikban a Chicago a kilencedik és a tizenharmadik perc között háromszor is betalált. A védő Duncan Keith mindhárom gólnál asszisztot jegyzett – ebből kettőt a Jonathan Toews, Patrick Kane, Brandon Saad fémjelezte támadósornak adott. Érdekesség, hogy a 2006-ban draftolt Toews és a 2007-ben választott Kane profi pályafutásuk elején rendszeresen voltak egyszerre a jégen, de a Blackhawks trénere, Joel Quenneville az utóbbi néhány szezonban külön sorokban szerepeltette őket, s csak szükség esetén játszott egyszerre a duó.

Az utolsó játékrészben a Ducks felzárkózott 3–2-re, ám Andrew Shaw három és fél perccel a vége előtt eredményes volt, majd az utolsó percben az üres kapuba helyezett. Ezzel a Chicago 5–2-re nyert, s 3–3-ra kiegyenlített az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

A Blackhawksnak ez sorozatban a második idénye, amikor a nyugati főcsoportdöntő hatodik meccsén kiharcolta az életben maradást. A Ducks pedig egymás után a harmadik szezonjában nem tudott behúzni a rájátszásban egy hatodik meccset 3–2-es összesített vezetésnél.

A továbbjutásról döntő hetedik találkozót május 30-án rendezik az Anaheim otthonában.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
Chicago Blackhawks
–Anaheim Ducks5–2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:
3–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik