NHL: 101 perc játék után született döntés Chicagóban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.22. 08:56
null
Scott Darling félszáz védéssel járult hozzá a Chicago maratoni győzelméhez (Fotó: Reuters)
A szezon leghosszabb mérkőzését játszották az elmúlt éjszaka az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL): a Chicago Blackhawks háromszori hosszabbítás után 3–2-re legyőzte a Nashville Predatorst, így összesítésben 3–1-es előnyre tett szert.

 

A Nashville Colin Wilson és James Neal találatával kétszer is vezetett a United Centerben, ám Antoine Vermette, majd Brandon Saad egyenlített. Ezt követően azonban a kapusok kerültek a figyelem középpontjába, Scott Darling és Pekka Rinne két és fél harmadon át mindent hárított, a hazai hálóőr összesen 50, a vendég 45 védést mutatott be.

A hosszabbítás első és második húsz percében sem született gól, az amerikai beszámolók már azt ecsetelgették, hogy a meccset bárokban követő szurkolók a hajnali kettes zárás miatt lemaradhatnak a döntésről, az ötödik „harmad” után pedig már az NHL hivatalos honlapja is kicsit türelmetlennek mutatkozott – a vezető anyag Hőst keresve címmel várta az összecsapás végét. Nos, a megváltást a 101. perc végén Brent Seabrook hozta el a tudósítók és a Chicago számára, amikor a kék vonalról eleresztett lövése akadálytalanul jutott a hálóba.

Detroitban még csak a harmadik mérkőzést rendezték. A Red Wings gyorsan túltette magát a legutóbbi meccs 1–5-ös eredményén, és újra előnybe került a Tampa Bay ellen, méghozzá olyan játékkal, amiről utóbb Mike Babcock vezetőedző is csak azt tudta mondani, mintha igazi hokicsapatot látott volna a jégen.

Az elnyűhetetlen Pavel Dacjuk szerzett vezetést a Vörös Szárnyaknak egy remek „piszkálással”, majd a hazaiak a folytatásban a shutoutot bemutató Petr Mrazek vezetésével jól őrizték kapujukat. Riley Sheahan emberelőnyös gólja már előrevetítette a vörös ünneplést, a győzelmet pedig Luke Glendening üres kapus találata tette biztossá az utolsó percben.

Calgaryban egy korábbi detroiti, Jirí Hudler volt a hős. A center góllal és gólpasszal járult hozzá a Flames harmadik győzelméhez a Canucks ellen. A cseh játékos – a meccs harmadik fórból született góljával – juttatta 2–1-es előnyhöz a 10. percben a hazai csapatot, amely Sam Bennett révén növelte a különbséget a harmad végén. És mivel a folytatásban már nem született gól, a Calgary készülhet rá, hogy Vancouverben eldöntse a párharcot.

New Yorkban másodszor is a hosszabbítás döntött, ezúttal viszont a Washington javára az Islandersszel szemben, így egyenlő az állás a keleti párharcban. Alekszandr Ovecskin góljára Casey Cizikas válaszolt, majd két harmadon át nem született találat, mígnem a hosszabbítás 12. percében Nicklas Bäckström takarásból elengedett lövésével nem tudott mit kezdeni Jaroslav Halák.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ

KELETI FŐCSOPORT
New York Islanders–Washington Capitals 1–2 – hosszabbítás után
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2
Detroit Red Wings–Tampa Bay Lightning 3–0
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Detroit javára

NYUGATI FŐCSOPORT
Chicago Blackhawks–Nashville Predators 3–2 – háromszori hosszabbítás után
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a Chicago javára
Calgary Flames–Vancouver Canucks 3–1
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a Calgary javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik