NFL: virtuális edzőtáborokkal indul az új idény

Vágólapra másolva!
2020.04.14. 12:59
A tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) vezetése és a játékos-szakszervezet megállapodott abban, hogy a járványhelyzet javulásáig virtuális edzőtáborokkal kezdik meg az új idényt a csapatok.

A felek már múlt héten jelezték, dolgoznak a megoldáson annak érdekében, hogy az együttesek valamilyen formában minél előbb el tudják kezdeni a munkát. A fő problémát az jelenti, hogy a csapatok edzőközpontjait sem nyithatják ki, amíg nem enyhül a koronavírus-járvány az Egyesült Államokban.

Amíg a jelenlegi helyzet fennáll, az együttesek önkéntes órákat, edzéseket, valamint nem labdás gyakorlatokhoz kapcsolódó oktatásokat szervezhetnek játékosaiknak az interneten keresztül.

Jövő hétfőn ott kezdődhet el a munka, ahol a holt idényben új vezetőedzőt neveztek ki: ez öt klubot érint, a Carolina Pantherst, a Dallas Cowboyst, a Washington Redskinst, a Cleveland Brownst és a New York Giantset. A többiek egy héttel később kezdenek, és május 15-ig tarthatnak ebben a formában továbbképzéseket.

Az NFL-ben szigorúan szabályozzák, hogy a klubok mikor milyen jellegű edzéseket, továbbképzéseket tarthatnak a játékosoknak, illetve azt is, ezért milyen juttatásokban kell részesíteniük a focistákat. Az előszezon első fázisa június 26-ig tart, az edzőtáborok július közepén kezdődnek.

A liga vezetősége múlt héten azt jelentette be, hogy teljes egészében online rendezik meg az április 23. és 25. között esedékes amatőr játékosbörzét, azaz a draftot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik