NFL: sokkoló visszavonulás, Andrew Luck 29 évesen befejezi

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2019.08.25. 08:49
null
Andrew Luck 29 évesen visszavonult (Fotó: AFP)
Andrew Luck , az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Indianapolis Colts irányítója bejelentette, hogy 29 évesen visszavonul a profi sporttól. A 2012-es draft 1/1-es kiválasztottja a döntését a sorozatos sérülései miatti fizikai és mentális fáradtsággal indokolta.

A hír az Indianapolis Colts Chicago Bears elleni felkészülési mérkőzése alatt látott napvilágot – emiatt több Colts-drukker is pfújolással és fütyüléssel fejezte ki a nemtetszését, miközben Luck levonult a pályáról.

Rich Nye on Twitter

Colts QB Andrew Luck is booed as he leaves the field. https://t.co/5Wr38cM7Js



A mérkőzés után egy sajtótájékoztatón Luck megerősítette, hogy 29 évesen visszavonul a profi sporttól. Elmondása szerint élete legnehezebb döntését hozta meg, de megrekedt, és ebből az egyetlen kiút a visszavonulás volt. A sztárirányító elárulta, a sorozatos és súlyos sérülései miatt már a játék iránti szeretet is kiveszett belőle, ezért döntött a profi sport befejezése mellett.

„Ez nem könnyű döntés. Őszintén szólva ez életem legnehezebb döntése. De az én helyzetemben most ez a helyes döntés. Az elmúlt négy évben egy ördögi körbe kerültem: sérülés, fájdalom, rehabilitáció, sérülés, fájdalom, rehabilitáció. Szüntelenül és könyörtelenül, szezon közben és a felkészülés alatt. Úgy éreztem, hogy beleragadtam ebbe a körbe. Az egyetlen kiút a visszavonulás volt, mert egyszerűen kiveszett belőlem a játék iránti szeretet” – fogalmazott a sajtótájékoztatón Andrew Luck.

A Peyton Manning utódjának szánt Luck pályafutása alatt 171 passzolt és 14 futott touchdownt szerzett, 23 671 yardot passzolt és 1590 yardot futott az NFL-ben. Az Indianapolis Coltsot négyszer vezette rájátszásba, 2014-ben egészen a főcsoportdöntőig. Négyszer volt Pro Bowl-kerettag, 2018-ban pedig az év visszatérője díjat is megkapta.

Luck elmondása szerint a jövőben a családjával szeretne lenni, valamint a világ beutazásával tölti majd a szabadidejét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik