Itt van Amerika
GAÁL SÁNDOR 2020.02.22 12:50 Frissítve: 2020.02.26 09:56

NFL: a játékosok keddre hívtak össze találkozót a tulajokkal

Péntek délelőtt az NFL játékos-szakszervezetetének (NFLPA) végrehajtó bizottsága 6:5 arányban nemet mondott a klubtulajdonosok felvázolt kollektív szerződés (CBA) tervezetére, nem ajánlotta azt elfogadásra.

A szurkolók remélik, egyezségre jutnak a felek (Fotó: AFP)

 

Délután nem került sor szavazásra a 32 szavazásra jogosult játékos közreműködésével a kollektív szerződés tervezetről. A döntés során figyelembe vették a végrehajtó bizottság ajánlását, a kritikus pont az alapszakasz-mérkőzések számának (16-ról 17-re) növelése. Köreikben 66 százalékos jóváhagyásra lenne szükség, azonban az új NFLPA-alapszabály alapján ez is csak ajánlásnak tekinthető.

 

Security Check Required

null


 

 

EZÉRT KÜZDENEK A FELEK
A jelenlegi tárgyalások menetéről, közte a tulajdonosi várakozásokkal és a játékosok által problémásnak tartott területekkel IDE KATTINTVA OLVASHAT magyarul a The business of football oldalon!

Az NFLPA-alapszabály szerint a teljes tagság szavazhat a tervezetre és egyszerű többséggel jóváhagyhatja. Szavazás azonban addig nem lesz, amíg az NFLPA részéről azt nem kezdeményezik. Az NFLPA vezetősége keddre egyeztetést hívott össze a tulajdonosokkal, annak sikere esetén sor kerülhet szavazásra, de sokan elbizonytalanodtak, hogy a játékosok teljesen újra akarják nyitni a tárgyalásokat. A tulajdonosok köreiből azt hallani, erre ők már nem hajlandóak.

Az NFL Management Council azért igyekszik ennyire, mert december óta tartanak tárgyalásaik a televíziós szerződések meghosszabbításáról, és addig nem tudnak haladni, amíg nem tudják, hogy a 17 mérkőzéses opciójukkal számolhatnak-e. A nekik ideális esetben nem kerül sor további tárgyalásra, és az NFLPA kedden jóváhagyja a tervezetet.

Ha mégis újra kellene kezdeni a tárgyalást, arra is felkészültek a tulajdonosok, hogy ez sokáig eltarthat. Csütörtökön a CBA-tervezet mellett jóváhagyták az „utolsó év” szabályait, amely a 2020-as szezont speciális előírásokkal ruházza fel. Ezek között szerepelnek jelenleg is érvényes CBA rendelkezések és egy megállapodás a csapatok között az év során alkalmazandó speciális könyvelési szabályokról.

Az NFLPA eredetileg potenciális sztrájkra, illetve jövőre érkező lockoutra készítette a játékosokat. Ettől jelenleg távol állunk, megvan az esély arra, hogy a felek megegyeznek. Áttekintve a vázlatot, jól látszik, hogy mindkét fél engedett annak érdekében, hogy az alku megszülethessen.

Minden, ami az NFL 2020-as idényével kapcsolatos egy helyen itt! 

 

Security Check Required

null
 

 

2020.04.03 19:19:40

Amerikai sportok BORBÉLY LÁSZLÓ

A két elit elkapón, a minőségi tight endeken és a jól szereplő támadófalon túl van az igazi válasz.

2020.04.02 09:24:54

Amerikai sportok H. K.

Javon Kinlaw útja igen kalandos volt, de kitartásának köszönhetően hamarosan örökre megváltozik az élete.

2020.04.01 22:04:12

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A tudásalapú gondolkozás egyike azon meglepő ismérveknek, amelyeknek köszönhetően az Egyesült Államok egyik legrégibb városa szállítja a sportsikereket.

2020.03.19 22:00:35

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Tom Brady eddig 227 millió dollárt keresett már az NFL-ben, de a Business Insider kimutatása szerint ez 60-100 millióval több is lehetett volna, ha kihasználja a lehetőségeit.

2019.02.25 21:02:02

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Az idei játékosbörze magyar idő szerint április 24-án, hajnali 2 órakor veszi kezdetét.