Negyven év után nagydöntős a Golden State Warriors

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2015.05.28. 09:07
null
A Golden State Warriors nagydöntős, ellenfele a Cleveland Cavaliers lesz (Fotó: Reuters)
A Golden State nem adott sok esélyt a borzalmas napot kifogó James Hardennek és a Houstonnak az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nyugati fináléjában: a kaliforniai csapat lezárta a párharcot és negyven év után újra bejutott a nagydöntőbe. Ellenfele ott majd a Cleveland Cavaliers lesz.




NBA, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORTDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
Golden State Warriors–
Houston Rockets 104–90
Továbbjutott: a Golden State 4–1-es összesítéssel

Harden borzalmas estén van túl. Az előző találkozón 45 pontos playoff-karriercsúcsot hintő dobóhátvéddel nagyot fordult a világ két nap alatt, ezúttal gyakorlatilag semmi sem sikerült számára – ez magával hozta a Rockets vereségét is. Harden összesen két (!) mezőnykosarat ért el, ellenben eladott 13 (!) labdát, legjobbja ilyen teljesítményét pedig nem tudta ellensúlyozni a vendégcsapat – annak ellenére, hogy csak a negyedik negyedben dőlt el a találkozó. Ez főleg a hazaiak részéről is gyengébb dobóformának, valamint Howardnak volt köszönhető, de nem igazán forgott veszélyben Steve Kerr csapatának győzelme, a fővezér gyenge napja megpecsételte a texasiak sorsát.

Negyven év után a döntőben. 1975-ben járt utoljára az NBA nagydöntőjében a Warriors, most Curryék összecsaphatnak LeBron Jamesékkel – a tökéletes szezon megkoronázása lenne a bajnoki cím számukra. Ezúttal egyébként Curry nem dobott jól, de büntetőkkel pótolta és 26 pontig jutott (valamint ellopott öt labdát), mellette Thompson 20, Barnes pedig 24 egységet rámolt be. Mégsem a periméterről húzta be ezt a meccset a GSW, hanem a festékből, hiszen Howard nagy dupla duplája ellenére (18 pont, 16 lepattanó, 4 blokk) 59–39-re nyerte a lepattanózást a hazai csapat és 16-tal több pontot szerzett a festékből – bár mindkét gárda gyengén dobott, ez a különbség eldöntötte a találkozót. Egy kis ijedelem azért ismét jutott a hazai szurkolóknak, hiszen most Thompson ütközött Arizával és neki is be kellett mennie az öltözőbe, de az edzői stáb szerint nincs komoly baj, ha kellett volna, vissza tudott volna térni a hajrában.

A Warriors legjobb dobói: Curry 26/9, Barnes 24/6, Thompson 20/12
A Rockets legjobb dobói: Howard 18, Terry 16/6, Brewer 16

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik