NBA: újabb őrületes csere, Westbrook ismét Hardennel játszhat!

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2019.07.12. 07:40
null
Russell Westbrook és James Harden újra egy csapatban! (Fotó: Getty Images)
Az NBA-ben szereplő Oklahoma City Thunder megállapodott a Houston Rocketsszal Russell Westbrook elcseréléséről.

 

A 30 esztendős irányító lehetséges elpasszolásáról néhány hete már cikkeznek az amerikai lapok – Westbrook a hírek szerint leült az OKC vezetőségével, hogy a jövőjéről tárgyaljon, miután úgy érzi, a Thunder nem tud számára biztosítani egy olyan csapatot, amivel a kosaras a bajnoki címért küzdhet.

Az OKC a megbeszélések után nem titkolta, nyitott Westbrook eladására, a szupersztár kapcsán pedig rögtön előjött a Kawhi Leonardról lemaradó Los Angeles Lakers, valamint a Houston Rockets, amely évek óta azon fáradozik, hogy fel tudja venni a versenyt a nagy rivális Golden State Warriorsszal.

Csütörtök éjszaka meg is született a megállapodás, a „befutó” a Houston lett: Adrian Wojnarowski értesülései szerint a Rockets Westbrookért Chris Pault, egy 2024-es és egy 2026-os első kört adott, emellett a csapatok kicserélik az első körüket 2021-ben és 2025-ben.

A Rocketsban ezzel összeáll a Russell Westbrook, James Harden páros – mint ismert, mind a két klasszist az OKC draftolta (Wesbrookot 2008-ban, Hardent egy évvel később) három idényen át együtt játszottak, ám Hardent 2012-ben elcserélték Houstonba, miután a felek nem tudtak megállapodni a szerződéshosszabbításról.

Westbrook eddigi karrierje során az NBA-ben 23 pontot, 8.4 asszisztot és 7 lepattanót átlagolt mérkőzésenként, ráadásul az előző volt egymás után a harmadik idénye, amikor tripla duplát átlagolt – a 2017-es kiírás végén az irányítót választották meg az idény legértékesebb játékosának (MVP).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik