NBA: továbbjutott a Celtics, erődemonstrációt tartott a GSW

Vágólapra másolva!
2018.04.29. 09:32
null
Örülhetnek a bostoniak – továbbjutottak (Fotó: Twitter.com/NBA)
Stephen Curryre sem volt szüksége a címvédő Golden State-nek a Pelicans elleni párharc első meccsén, a hamarosan visszatérő irányító nélkül is rendkívül sima győzelmet aratott a társaság az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában. Keleten közben lezárult a Celtics–Bucks párharc, a hazai pálya előnyét érvényesíteni tudta a Boston a hetedik mérkőzésen.

 

Boston Celtics–Milwaukee Bucks 112–96

Jobb volt a Boston. Kicsit döcögősebben indult a meccs a Celtics számára, de aztán már az első negyedben megmutatta a gárda, hogy mire számíthat ma a Bucks, a hazaiak egy 20–2-es rohammal lépték át ellenfelüket és nyerték meg 13 ponttal a játékrészt, ezzel megadták az alaphangot. Innentől végig ők irányították az összecsapást, volt, hogy közelebb kapaszkodott a Milwaukee, elsősorban a pocsék bostoni tripladobásnak (az első félidőt 1/12-vel zárták) köszönhetően, sőt, a harmadik negyedben egészen három pontra jöttek vissza a vendégek, de erre egy 11–4-es futással válaszolt Brad Stevens alakulata és többet nem engedte veszélyes közelségbe ellenfelét.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

A záró etapban már végig tíz pont felett mozgott a különbség, az is belefért, hogy a második negyedben megsérülő Jaylen Brown ne térjen vissza a parkettre, Al Horford (26 pont, 8 lepattanó, 13/17 mezőnyből), Terry Rozier (26 pont, 6 lepattanó, 9 gólpassz, 10/16 mezőnyből, 5/8 tripla), valamint Jayson Tatum (20 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) is remekül játszott, az 50 százalék feletti mezőnymutató és a simán megnyert lepattanózás is azt bizonyította, hogy bizony jobb volt a Boston ezen az estén. A Celtics így a hazai pálya előnyét érvényesítve bejutott a következő körbe, ahol a már régóta pihenő Philadelphia ellen kell helytállnia, az első meccset kedd hajnalban rendezik.

Kevésnek bizonyult a Bucks. Hiába dobott pocsékul az első félidőben távolról a Celtics, a fordulás után már ezzel sem tudtak mit kezdeni a hazaiak, akik egyébként is jóval gyengébben játszottak most, mint legutóbb – beszédes, hogy egyetlen pontot sem szereztek leindításból és hogy 60–46-ra kikaptak a festékben is.

Támadásban Khris Middleton (32 pont, 11/18 mezőnyből), Janisz Andetokunbo (22 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz) és Eric Bledsoe (23 pont, 9/12 mezőnyből) igyekezett, de a többiek gyakorlatilag semmit sem tudtak hozzátenni. Az együttes összes többi játékosa együtt 19 pontot tudott szerezni, ami édeskevés, a cseresorok csatáját toronymagasan nyerte a Boston és bár voltak villanásaik Brogdonéknak, ezen a mérkőzésen nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat.

A Milwaukee így egy hétmeccses párharccal és három megnyert hazai playoffmeccsel búcsúzott a szezontól – Andetokunbo szerint ez egy új tapasztalat volt számukra, amire építeni tudnak a jövőben.

A Celtics legjobb dobói: Horford 26, Rozier 26/15, Tatum 20/3
A Bucks legjobb dobói:
Middleton 32/15, Bledsoe 23/3, Andetokunbo 22/3

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3 a Celtics javára

Golden State Warriors–New Orleans Pelicans 123–101

Curry nélkül is oktatott a GSW. A kétszeres MVP egyelőre nem térhetett vissza, de nem is volt rá szükség, Steve Kerr ismét változtatott a kezdőn (McGee helyett Nick Young került be és a Durant, Green páros alkotta a magasembersort) és bár az első negyedben még tartotta az őrült tempót a New Orleans, a másodikban állva hagyta a vendégeket a Warriors: előbb egy 8–0-s rohammal lerázta, majd egy 24–2-es (!) futással ki is ütötte ellenfelét a hazai csapat.

Ekkor már nem Young, hanem Looney egészítette ki a sztárokat és innentől nem is volt miről beszélni, a nagyszünetben 21 pont volt közte, amelyet a harmadik negyedben tovább növeltek a hazaiak és végül üzenet értékkel bíró győzelmet arattak – Durant (26 pont, 13 lepattanó, 2 blokk), Thompson (27 pont, 4/9 tripla) és Green (16 pont, 15 lepattanó, 11 gólpassz, 3 labdaszerzés, 2 blokk) is kiváló statisztikával zárt, a csapatszinten kiosztott 33 gólpassz pedig szintén arra utal, hogy egyre élesebb a címvédő. A hírek szerint a következő összecsapáson már tényleg visszatérhet Steph Curry, de az első meccsen látottak alapján ő csak bónusz...

Lesz min gondolkodni. Elsőre alaposan kifújta a bajnok az előző kört söpréssel letudó Pelicans orrát, semmi sem úgy működött, ahogy Alvin Gentry elképzelte. Anthony Davist limitálták a gyors, de magas védők (Green, Durant, Looney) és 21 pontjához 20 mezőnykísérletre volt szüksége, Nikola Mirotic teljesen elveszett (9 pont, 3/9 mezőnyből), a Rondo, Holiday páros pedig sem elöl, sem hátul nem tudta megközelíteni azt a teljesítményt, amit a Portland ellen nyújtott – főleg Holiday szenvedett Thompsonékkal, több faultja volt, mint mezőnykosara, vagy gólpassza. Minden tekintetben alárendelt szerepet játszott a New Orleans, védekezésben is csak nyomozták a Warriors-játékosokat Moore-ék és egy negyednyi jó támadójáték csak egy kiütéses vereségre volt elég, bőven lesz min javítani a következő mérkőzésre, hogy legalább esélyük legyen Daviséknek...

A Warriors legjobb dobói: Thompson 27/12, Durant 26/9, Green 16/3
A Pelicans legjobb dobói:
Davis 21, Moore 15/3, Crawford 14/6

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Warrioris javára

NBA, 2017–2018 – RÁJÁTSZÁS

FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT
Boston Celtics–Milwaukee Bucks 112–96
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc
végeredménye: 4–3 a Celtics javára

FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
NYUGATI FŐCSOPORT

Golden State Warriors–New Orleans Pelicans 123–101
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc
állása: 1–0 a Warrioris javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik