NBA: sajátos terv formálódik a szezon folytatására – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2020.03.31. 07:21
null
Fotó: AFP
Egy helyszínen játszanák le a koronavírus-járvány miatt szünetelő észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszását – legalábbis létezik egy ilyen javaslat, írta hétfőn a New York Post.

 

A New York Post iparági forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a liga vezetősége mindenképpen szeretne bajnokavatást, amelyhez egy nézők nélkül, egy helyszínen lebonyolított playoffon keresztül vezetne az út. A párharcok az egyik fél második győzelméig tartanának.

Kulcskérdés ugyanakkor, hogy a rájátszás mezőnye még nem teljes, továbbá, hogy a regionális médiaszolgáltatókkal kötött szerződések értelmében minden csapatnak legalább 70 meccset kell lejátszania az alapszakaszban. Itt még nem tartanak, vagyis azon a bizonyos egy helyszínen előbb be kell fejezni az alapszakaszt.

A helyszínt illetően kézenfekvő választás a megfelelő szállodai kapacitással és csarnokkal rendelkező Las Vegas, de a New York-i lap szerint szóba került Orlando, Louisville, Atlantic City, Hawaii, sőt a Bahamák is.

Ha az Egyesült Államokban pillanatnyilag nem túl biztató járványhelyzet megengedi, a játék valamikor június végén, július elején folytatódhatna, a következő szezon pedig – egy korábbi tervvel összhangban – 2020 karácsonya körül kezdődhetne meg.

A cikk szerint természetesen nem kizárt az sem, hogy végül törlik a szezon hátralévő részét, és nem avatnak bajnokot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik