NBA-rekorddal ütötte ki az Atlantát a Cleveland

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2016.05.05. 08:28
null
NBA-rekorddal ütötte ki az Atlanta Hawksot a Cleveland Cavaliers (Fotó: Reuters)
Nem volt esélye az Atlantának Clevelandben az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában, LeBron Jamesék NBA-rekordot jelentő huszonöt triplát süllyesztettek el és kiütéses győzelmet arattak a párharc második mérkőzésén.

 

Cleveland Cavaliers–Atlanta Hawks 12398

NBA-rekord. Hatalmas kedvvel kezdte a találkozót a hazai alakulat, LeBron Jamesék gyorsan, agresszíven támadtak és rendre üres dobókat találtak a triplavonalon túl. Ennek köszönhetően NBA playoffrekordot állítottak fel azzal, hogy az első félidőben 18 (!) hárompontost süllyesztettek el, végül 25-tel abszolút csúcsot döntöttek – egészen elképesztő dobófesztivált rendeztek. A meccs így nagyon hamar eldőlt, félidőben már közel negyven (!) pont volt a két együttes között, majd a fordulás után már nem erőltette túl kezdőjátékosait Tyronn Lue – a gárda önbizalomtól duzzadva, 2–0-s vezetéssel utazhat Atlantába. Plusz adalék, hogy LeBron James megelőzte Tim Duncant a playoff pontlistáján és fellépett az ötödik helyre.

Megsemmisítve. Ezúttal tehetetlennek bizonyultak a vendégek, bár azt is hozzá kell tenni, hogy jó pár üres helyzet adódott a Cavs előtt és az extra dobóforma mellett Korverék harmatos védekezése is szerepet játszott abban, hogy 25 hármassal lőtték szét őket a hazaiak. Emellett teljesen mindegy volt, hogy támadásban mit mutat a gárda és bár az első meccshez képest egy fokkal jobban dolgoztak Teague-ék, mivel percek alatt eldőlt a meccs, ennek nem volt jelentősége. Kérdés, hogy egy ekkora pofonból fel lehet-e állni, de Atlantában valószínűleg módosul a képlet – mindenesetre ha a következőt rögtön nem tudja megnyerni a Hawks, gyakorlatilag búcsút is inthet a párharcnak.

A Cavaliers legjobb dobói: James 27/12, Smith 23/21, Irving 19/12
A Hawks legjobb dobói:
Millsap 16/3, Teague 14, Humphries 12

NBA, RÁJÁTSZÁS, 2016
KELETI FŐCSOPORT, FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
CLEVELAND CAVALIERS (1.)–ATLANTA HAWKS (4.) 123–98
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Cleveland javára.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik