NBA: örökös eltiltást és 2.5 millió dolláros bírságot kapott a rasszista tulajdonos

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.04.29. 21:38
Örökre kitiltották az NBA-rendezvényekről Donald Sterlinget, a Los Angeles Clippers tulajdonosát rasszista megnyilvánulása miatt, és a legsúlyosabb, 2.5 millió dolláros (558 millió forint) bírságot kapta az észak-amerikai kosárlabdaligától (NBA). Sajtóértesülések szerint a liga nyomást fog gyakorolni rá, hogy adja el a klubot.

A botrány szombaton robbant ki, amikor a TMZ portál nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen valószínűleg Sterling hallható, amint – többek között – azt mondja egy nőnek, hogy ne vigyen feketéket a csapata meccseire.

A felháborodás végigsöpört a ligán, jelenlegi és korábbi sztárok, többek között LeBron James, Kobe Bryant, Michael Jordan és Magic Johnson adtak hangot felháborodásuknak, egyúttal követelték egy emberként az üzletember legszigorúbb megbüntetését. Nemcsak az NBA berkein belül, hanem az egész országban is nagy visszhangot váltott ki az eset, még Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke is megszólalt az ügyben, reményét kifejezvén, hogy a liga megfelelően jár majd el.

Sterlingnek nem ez volt az első rasszista megnyilatkozása, ám a mostani keltette a legnagyobb hullámokat, ráadásul ezúttal a családja is elhatárolódott tőle. A tulajdonostól már korábban elhidegült felesége hétfőn közleményt adott ki, jelezve, hogy őt és gyermekeiket is lesújtották Sterling szavai. Hangsúlyozta, hogy a családban senki sem osztja ezeket a kirekesztő nézeteket.

A szponzorok a botrány kirobbanása óta sorra hagyják el a klubot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik