NBA: mennyi? A Rockets megaüzlettel törné meg a GSW-uralmat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.26. 10:10
null
Jimmy Butlert (jobbra) a Houston szeretné megszerezni (Fotó: facebook.com/MNTimberwolves)
Az ESPN információi szerint az NBA-ben szereplő Houston Rockets négy darab első körös választási cetlit kínált Jimmy Butlerért a Minnesota Timberwolvesnak.

 

A 29 esztendős Butler 2017 nyarán szerződött a Minnesotához, ám új csapatánál nem találta meg a számításait – a négyszeres All Star és együttese között az elmúlt hónapokban olyannyira elmérgesedett a viszony, hogy sokan szinte biztosra vették, hogy a jelenlegi évadot Butler már nem a Timberwolvesnál kezdi meg.

Noha Butler ott van a gárdával, a vezetőség azon fáradozik, hogy elcserélje a liga egyik legjobb védőjátékosát – érdeklődő is akad, s nem más, mint a Houston Rockets, amely állítólag négy darab (!) első kört kínált a Minnesotának Butler játékjogáért. Ez a lépés egyértelműen azt jelzi, hogy a Houstonnál gyűrűben gondolkoznak, mindent egy lapra tesznek fel, s így próbálnák meg megtörni a Golden State Warriors uralmát a ligában.

Ha a Rocketsnek sikerül megszereznie Butlert, akkor a James Harden, Chris Paul és Carmelo Anthony trióval karöltve igazi „szupercsapat” állhatna össze, hogy megállítsa a GSW-t.

Az értesülések egyébként Adrian Wojnarowskitól, az ESPN munkatársától származnak, akiről nem árt tudni, hogy az információi általában helytállóak, így könnyen lehet, hogy Jimmy Butlert hamarosan Rockets-mezben látjuk kosarazni.

Butlernek a jelenlegi szezonra van érvényes szerződése, a következő, 2019–2020-as idényre szólóan opciós joga van érvényben, ami azt jelenti, hogy ha a sztár úgy határoz, akkor akár már a mostani évad után otthagyhatná azt az együttest, amelynél befejezi az idényt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik