NBA: magyar kosarasért is szoríthatunk az idei drafton!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.21. 10:34
null
Luka Doncic lehet az 1/1-es (Fotó: AFP)
Az arizonai center, DeAndre Ayton még Luka Doncicnál is esélyesebb arra, hogy elsőként válasszák ki a 2018-as játékosbörzén, amelyen Golomán György személyében magyar kosárlabdázóért is szoríthatunk.

 

Ezekben a napokban mindenki azt találgatja, vajon kit választanak ki elsőként az észak-amerikai profi kosárlabdaliga magyar idő szerint péntek hajnali játékosbörzéjén. Néhány hónapja sokkal nagyobb volt rá az esély, de még most sem lehet elvetni, hogy 2006 után (akkor az olasz Andrea Bargnani volt a szerencsés) ismét európai játékos legyen az 1/1-es választott, méghozzá a szlovén Luka Doncic, aki idén Euroligát nyert, ráadásul őt választották a négyes döntő legértékesebb játékosának, továbbá hazájával tavaly bezsebelte az Európa-bajnoki címet is.

A Real Madrid 19 éves hátvédje kedden megnyerte a spanyol bajnokságot együttesével, szerdán New Yorkba repült, hogy elfoglalja helyét a „green roomban", vagyis a brooklyni Barclays Center zöld szobájában, ahová azok kaptak meghívást, akiket jó eséllyel az elsők között választanak majd ki a drafton. Ide magukkal vihetik a családtagokat is, Doncic asztalánál pédául ott ül majd édesanyja, édesanyja párja és nagymamája is. Aztán ahogy meghallja a nevét a játékos, kifárad a színpadra – természetesen a drafton érdekelt összes kosárlabdázót meghívják az eseményre, csak a kevésbé esélyesek nem a zöld szobában várakoznak.

Az ESPN neves NBA-szakírója, Adrian Wojnarowski előrejelzése alapján Doncic „csak" harmadikként kel majd el és az Atlanta Hawks teszi rá a kezét. Egyre inkább arról tájékoztatnak a híradások, hogy az 1/1-es DeAndre Ayton lehet. Az Arizonából érkező 213 centiméter magas, 19 esztendős center elképesztően atletikus, ráadásul kintről is képes eredményesen dobni, a támadójáték minden elemében elsőrangú teljesítményt nyújt. Védekezése folyamatosan fejlődik, a méretei mellett annyira képzett, hogy vétek lenne nem lecsapni rá, az évtized legnagyobb tehetségének tartják a hasonló paraméterekkel rendelkező játékosok körében.

Személyes kedvencünk a 6–7. hely környékére jósolt Michael Porter Jr., aki saját bevallása szerint Jannisz Antetokounmpo és Kevin Durant keveréke, csak éppen kicsivel bátrabban megy neki az emberhegynek, mint a görög kitűnőség és többször keresi az üres területeket KD-nél. Ráadásul Antetokounmpónál jobban szeret dobni, szóval szívesen hasonlítja magát Tracy McGrady-hez is. Sok sikert kívánunk neki a profik között!

Magyar érdekeltsége is lesz a játékosbörzének, a UCLA Bruins színeiben végzős idényét befejező erőcsatár, Golomán György reménykedhet abban, hogy lecsap rá egy NBA-csapat. A 22 éves játékost tesztelte a Los Angeles Lakers és a Los Angeles Clippers is, hogy milyen esélyei vannak, azt nagyon nehéz meghatározni. Mivel a Ball-fivérek felkavarták az állóvizet a UCLA háza táján, így talán Golomán is a figyelem középpontjába kerülhetett, de csapattársai közül leginkább Aaron Holiday-nek lehet sansza arra, hogy előkelő pozícióban keljen el.

Golomán György (balra) személyében magyar játékosért is szoríthatunk a 2018-as NBA-drafton (Fotó: instagram.com/uclambb)
Golomán György (balra) személyében magyar játékosért is szoríthatunk a 2018-as NBA-drafton (Fotó: instagram.com/uclambb)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik