NBA: Duranték hasítottak, kiesett a San Antonio!

Vágólapra másolva!
2016.05.13. 06:52
null
Eksztázisban Oklahoma City: Steven Adams zsákolása is célba ért (Fotók: Reuters)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság rájátszásában az Oklahoma City Thunder bejutott a Nyugati főcsoport döntőjébe, mivel negyedszer is legyőzte a San Antonio Spurst, és 4–2-es összesítéssel megnyerte a párharcot. Az Oklahoma City ellenfele a főcsoportdöntőben a címvédő Golden State Warriors lesz.

 

NBA, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ

Oklahoma City Thunder (3.)–San Antonio Spurs (2.) 113–99 (25–19, 30–12, 36–34, 22–34)
A párharc végeredménye: 4–2, az Oklahoma City javára

Nyugati döntőben a Thunder. Hatalmas energiával és lendülettel kezdte a találkozót az OKC, óriási tempóban kosárlabdáztak Westbrookék, így már az első negyed végére ki tudtak alakítani egy kisebb különbséget. A második játékrészben aztán elveszítette a fonalat a San Antonio, a félidőt 17–2-es (!) futással zárták le a hazaiak és húsz pont feletti előnyt építettek ki – úgy tűnt, hogy gálameccsel zárja le a szériát Donovan csapata. A negyedik negyedben még belevágott a felzárkózásba a Spurs, de Durant és Westbrook is dobott egy-egy fontos kosarat, amely megtörte a rohamot – a Thunder megőrizte az előnyt és 4–2-es összesítéssel megnyerte a párharcot.

Meglepetés? A széria elején még úgy tűnt, hogy a San Antonio egyértelműen esélyes és ezt támasztotta alá az első mérkőzés forgatókönyve is. Azonban ami azóta történt, az szinte mind az OKC mellett szólt, majd a legutóbbi estén már egyértelmű fölényben játszottak Duranték – a kiscsatár 37 pontig jutott, Westbrook 28-ig és 12 gólpasszig, sőt, még André Roberson is beszórt 14 egységet (karriercsúcs). Ezzel szemben a Spursnél Tony Parker hat, Manu Ginóbili öt pontot tudott hozzátenni, LaMarcus Aldridge minden dobásért megszenvedett és bár Tim Duncan most játszotta messze legjobb meccsét a szériában, ez nagyon kevésnek bizonyult. Ezzel könnyen lehet, hogy tényleg véget ér egy korszak, hiszen Duncan és Ginóbili is visszavonulhat…

A Thunder legjobb dobói: Durant 37/3, Westbrook 28/6, Adams 15
A Spurs legjobb dobói: Leonard 22/3, Duncan 19, Aldridge 18

Tony Parkerék elfogytak a párharc végére
Tony Parkerék elfogytak a párharc végére
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik