Anthony Davis ismét megsérült, vérrög Bosh tüdejében

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2015.02.22. 09:46
null
Chris Bosh ebben a szezonban már nem léphet pályára, a Heat húzóemberének tüdejében ugyanis vérrögöt találtak (Fotó: Reuters)
Anthony Davis és Ryan Anderson is idő előtt hagyta el a pályát, de két kulcsembere nélkül is simán nyert a Pelicans Miamiban az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) szombati játéknapján. Russell Westbrook újabb nagy estéje győzelmet ért a remekül bemutatkozó Mo Williams és a Charlotte ellen, a Chicago a végjátékban legyűrte a Sunst, a Clippers pedig szétdobta a Sacramentót – íme a részletek!


Charlotte Hornets–Oklahoma City Thunder 103
–110

Bemutatkoztak az új fiúk. Mo Williams azonnal robbantott első Charlotte-meccsén, kezdő irányítóként csapata élére állt, 24 ponttal (közte 5/10 tripla) és 12 gólpasszal húzta a hazaiakat - vele azonnal ponterősnek tűnt a gárda. A vendégeknél két új arc is a kezdőben kapott helyet, Kanter dupla-duplával tette le névjegyét, Singler kevésbé volt hatékony – de DJ Augustin a padról beszállva hozzátett 12 egységet és egy nagyon fontos hármast a végjátékban.

Westbrook és a palánk alatti játék jelentette a különbséget.
Durant kiülte a mai mérkőzést, társa azonban ismét vállára vette a Thundert – 33 pontot rámolt be 7 pattanó és 10 gólpassz mellett, folyamatosan támadta a festéket és sakkban tartotta a védelmet. Ugyan Mo Williams irányítása mellett Al Jefferson és Kidd-Gilchrist is elérte a húszat hazai oldalon, a gyűrű alatt hatékonyabb volt az OKC, jóval több pontot szereztek erről a területről és 59-41-re nyerték a lepattanózást is – a hajrában Westbrook zsinórban háromszor verte meg az emberét, ami végleg eldöntötte a győztes kilétét.

A Hornets legjobb dobói:
Mo Williams 24/15, Jefferson 20/3, Kidd-Gilchrist 20
A Thunder legjobb dobói:
Westbrook 33, Ibaka 16, Augustin 12/6

Miami Heat–New Orleans Pelicans 91
–105

Komoly a gond a Pelicansnél, de ma még ez is belefért.
Anthony Davis már az első negyedben rásérült a jobb vállára és nem is tudott visszatérni a parkettre, Ryan Anderson pedig komolynak tűnő térdsérülést szenvedett még a nagyszünet előtt – óriási pofon ez a vendégeknek. Ennek ellenére nem forgott veszélyben a győzelmük, a 24-et szóró Eric Gordon vezérletével végig kézben tartották a meccset, már az első negyedben megléptek – úgy tűnt, hogy ezen a találkozón az ő problémáik voltak kisebbek.

Új felállás a Heatnél.
Chris Bosh ebben a szezonban már nem léphet pályára, tüdejében ugyanis vérrögöt találtak az orvosok, az ő pótlását pedig nyilván nem tudja érdemben megoldani a Miami – ráadásul nem segíti a folyamatot az sem, hogy Dragicot be kell építeni a rendszerbe. Az újonnan érkező irányító csak szenvedett ma, az első félidőben nem szerzett kosarat és bár a harmadik negyedben beszórt tíz pontot, végül egyetlen gólpasszal zárt – egyáltalán nem működött a támadójátékuk egyelőre, igaz, Dragic a meccs előtt még tableten tanulta a figurákat.

A Heat legjobb dobói: Chalmers 20/6, Wade 19/3, Dragic 12/3
A Pelicans legjobb dobói:
Gordon 24/18, Asik 15, Evans 13

Chicago Bulls–Phoenix Suns 112
–107

A cserék nyerték meg.
Szorosan alakult a találkozó, sőt, inkább a Phoenix vezetett, azonban a záró etap elején robbantott a Chicago – a második sor, elsősorban Gibson és Brooks egy 10-0-s rohammal hagyta állva a vendégeket. A hajrában Markieff Morris hármasával egy pontra közelített a Phoenix, de Rose két büntetője elég volt a Bulls-győzelemhez – Gibson végül tíz, Brooks pedig nyolc egységet rámolt be csak az utolsó negyedben.

A támadójáték ma is rendben volt.
Sokan gondolták úgy, hogy Dragic és Thomas távozása után megszenved a pontszerzéssel a Phoenix, de második találkozójukon is száz pont fölé jutottak, pedig sem Bledsoe, sem pedig a bemutatkozó Knight nem játszott extra meccset – mindketten jól szerveztek, de nem szórták meg magukat igazán. Ennek ellenére 25 gólpasszt osztottak szét és 53%-kal tüzeltek mezőnyből, ami hiányzott, az a védekezés és palánk alatti játék – Gasolék 47-36-ra nyerték a pattanózást és az utolsó negyedben képtelen volt őket megállítani a Suns.

A Bulls legjobb dobói:
Gasol 22/3, Butler 19/3, Rose 16/3
A Suns legjobb dobói: Tucker 20/12, Marc. Morris 17/3, Bledsoe 13/3, Knight 13/3

Houston Rockets–Toronto Raptors 98
76

Csúszós volt a labda? Egyik fél sem becsülte meg a játékszert, rengeteg alkalommal veszítették el, sokszor kabaréba illő módon – végül a két csapat együtt ötven eladott labdával zárt, amiből mindenki kivette a részét. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a Raptors 32%-kal tüzelt mezőnyből, láthatjuk, hogy mennyire játszottak pontosan DeRozanék – a Rockets a nagyszünet után kissé megemberelte magát és a Harden-Brewer páros vezérletével behúzta a mérkőzést.

Ez már nagy falat volt. Zsinórban négy komoly skalpot ejtett idegenben a Raptors és ma is partiban voltak (igaz, a már említett körülmények között) az első félidőben. A fordulás után aztán magasabb fokozatba kapcsolt Harden, négy pontjához 16-ot tett hozzá a harmadik negyedben, majd a 26-ig jutó (szezoncsúcs) Brewer is átgázolt a vendégek védelmén, így 58-40-re hozták a második félidőt. A Toronto az eladott labdák és a botrányos dobóforma mellett lepattanózásban is nagyon kikapott, ma nem volt olyan szegmens, amiben legalább átlagosan teljesítettek volna.

A Rockets legjobb dobói: Brewer 26, Harden 20/6, Motiejunas 12
A Raptors legjobb dobói: J. Johnson 27/3, Valanciunas 11, Lowry 11

Los Angeles Clippers–Sacramento Kings 126
–99

Villogott a kis Rivers. A Clippers cserehátvédje élete meccsét játszotta ma, a padról beszállva 26 perc alatt 28 pontos karriercsúcsot szállított, közte 5/9 triplával – az öt beszórt hármas egyébként szintén karriercsúcs. Nem csak ő, de a teljes Clippers-hátvédsor lubickolt ma, Redick 24-ig jutott 4/6 triplával, Crawford 23-ig, nemes egyszerűséggel szétdobták a Sacramentót. A kisemberek mellett ismét tarthatatlan volt DeAndre Jordan, aki húsz perc alatt is letépett 15 pattanót, de többet nem is kellett játszania, a két középső negyedet 73-36-ra hozta a Los Angeles.

A második negyedben eldőlt. Remekül kezdett a Kings, tíz ponttal is vezetett George Karl legénysége az első játékrészben – azonban a második tizenkét percben már csak egy csapat volt pályán. A hazaiak ezt a negyedet egy 23-4-es etappal nyitották, a Crawford-Barnes duó azt csinált, amit akart, végül hat triplát emelt be a Clippers – a játékrész végére már húsz egységre nőtt az előnyük. Innen nem volt visszaút, ráadásul sem Cousins, sem Gay nem találta igazán a dobásait, a 34%-os mezőnymutató sokat elárul a vendégek játékáról – az ihletett dobóformát kifogó hazai hátvédek ellen nem lehetett esélyük.

A Clippers legjobb dobói: Rivers 28/15, Redick 24/12, Crawford 23/3
A Kings legjobb dobói:
Cousins 21, Gay 15/6, Casspi 11/3

NBA, ALAPSZAKASZ

Charlotte Hornets–Oklahoma City Thunder 103–110
Miami Heat–New Orleans Pelicans 91–105
Chicago Bulls
–Phoenix Suns 112–107
Houston Rockets
–Toronto Raptors 98–76
Los Angeles Clippers
–Sacramento Kings 126–99

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik