NBA: Aldridge többet szórt, mint Durant és Westbrook együtt

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2016.05.01. 08:03
null
LaMarcus Aldridge (jobbra) győzelemre vezette a Spurst (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, a Nyugati főcsoport-elődöntő első meccsén a San Antonio a 38 pontos LaMarcus Aldridge vezérletével 124–92-re győzött az Oklahoma City Thunder ellen. A hazaiak sztárja több pontot szerzett, mint a vendégeknél a Kevin Durant (16), Russell Westbrook (14) duó összesen.

San Antonio Spurs–Oklahoma City Thunder 124–92

Valószínűtlenül nagy különbség. A mérkőzés első kosara egy méretes zsákolás volt Kawhi Leonardtól, amely meg is adta az alaphangot – a kiscsatár 6/6 dobását értékesítette az első negyedben, csapata pedig már öt perc után tíz pont feletti előnyben volt. A nyitó játékrészt 43-20-ra nyerte a Spurs, később ez a különbség 43 egységre (!) hízott – nem túlzás, hogy lemosta a pályáról ellenfelét Gregg Popovich csapata. Külön ki kell emelnünk a már említett Leonardot, aki félidőben már húsz pontnál járt (végül 21 perc alatt dobott 25-öt), illetve LaMarcus Aldridge-et, aki 29 perc alatt termelt 38 egységet – egészen valószínűtlen különbség volt ma a felek között.

Az orrba vágás nem elég erős kifejezés. Akkora pofont kapott az OKC, hogy kérdés, hogy fel lehet-e ebből egyáltalán állni – elöl-hátul egy D-ligás csapat benyomását keltették a vendégek a Spurshöz képest. A hazaiak 60%-kal dobtak mezőnyből, míg a Thundernél Russell Westbrook 5/19-et, Kevin Durant 6/15-öt szenvedett össze, egyikük sem volt befolyással a találkozóra, ráadásul csapatszinten tíz blokkot kapott az OKC – elsőre közük sem volt a meccshez. A Spurs hihetetlen formáját látva persze hamar el is vesztették a fejüket Westbrookék, ami szintén nem segítette az ügyüket, de a végeredmény szempontjából ennek nem volt jelentősége ezen az estén...

NBA, RÁJÁTSZÁS

NYUGATI FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
San Antonio Spurs
–Oklahoma City Thunder 124–92
A Spurs legjobb dobói: Aldridge 38/3, Leonard 25/3, Green 18/15
A Thunder legjobb dobói: Ibaka 19/9, Durant 16, Westbrook 14

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–0, a Spurs javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik