NBA: a kiváló kezdés után előnyben a San Antonio

Vágólapra másolva!
2013.05.20. 00:16
null
Marc Gasol (Memphis Grizzlies) tör kosárra, a Spurs-védelem teljes összefogásban (Fotó: Reuters)
Az első negyed kitűnő védekezésének köszönhetően a San Antonio Spurs 105–83-ra legyőzte a Memphis Grizzliest az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), így előnyhöz jutott a rájátszás nyugati döntőjében. Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc nyitányán minden várakozást felülmúlóan simán diadalmaskodott a Popovich-legénység, amely ászait pihentetve is korán döntésre vitte a meccset Zach Randolph élete egyik legrosszabb estéjén.

NBA, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
San Antonio Spurs–Memphis Grizzlies 105–83
(31–14, 20–23, 20–22, 32–26)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a San Antonio javára

A Spurs kiválóan kezdett, és már a második 12 perc derekán 20 pontos volt a különbség. Ezt követően még időben elkezdett kapaszkodni a negyedik negyedig kosarat sem szerző Zach Randolph fémjelezte Memphis. A harmadik etap közepén látótávolságon belülre jött a 17-et szóró Pondexter húzta Grizzlies, ám ekkor ritmust váltott a 20 pontos, 9 gólpasszos Tony Parker irányította San Antonio, és a záró felvonás elejére újra annyira kinyílt az olló, hogy nem lehetett kérdés, ki nyeri az összecsapást (miközben a vesztes fél is tudta pihentetni legjobbjait).

PLUSZ – MÍNUSZ
A nap hőse: Matt Bonner, aki a padról négy nagyon jól időzített triplával szállt be, és igazi lélekölő fegyvere volt a San Antoniónak.
A nap lúzere: A 2 ponttal, és csupán 8-ból 1-es mezőnymutatóval záró Zach Randolph, aki semmit sem tudott kezdeni a Spurs egyszerű, de hatékony védekezésével.

Érdekesség, hogy a hazaiaknál pályára léphetett a veterán Tracy McGrady is – aki korábban még sosem jutott túl egy csapatával sem a rájátszás első körén –, de pontot nem tudott szerezni. Tim Duncantől elég volt 6 ponto, 10 lepattanó, 4 gólpassz és 2 blokk is, a 29-ből 14 triplát értékesítő texasi alakulat teljesen megérdemelten nyert ilyen különbséggel, de abban biztosak lehetünk, hogy a rendkívül szívós Memphis korántsem vesztette el harci kedvét.

Folytatás két nap múlva, ugyancsak San Antonióban.

A Spurs legjobb dobói: Parker 20, K. Leonard 18, D. Green 16
A Grizzlies legjobb dobói: Pondexter 17., M. Gasol 15, Conley 14

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik