NBA: a Denver Nuggets szerb centere lett az MVP

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2021.06.09. 09:58
null
Nikola Jokicsot a szakírók szinte egyhangú véleménye alapján kiáltották ki az év legjobbjának (Fotó: Getty Images)
Nikola Jokics, a Denver Nuggets centere lett az idény legértékesebb játékosa az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) – írja az MTI.

 

A szerb sztárt a szakírók szinte egyhangú véleménye alapján kiáltották ki az év legjobbjának, ugyanis a 101 voksoló közül 91-en őt tették az első helyre és összességében 971 pontot kapott, míg a második helyen zárt Joel Embiid, a Philadlephia 76ers magas embere 586-ot, a harmadik Stephen Curry (Golden State Warriors) pedig 453-at.

Jokic az alapszakasz mind a 72 találkozóján pályára lépett és egészen kimagaslóan teljesített. Meccsenként átlagban 26.4 pontot dobott, 10.8 lepattanót szedett le és 8.3 gólpasszt adott, s nagyban hozzájárult ahhoz, hogy együttese a harmadik helyen végzett a Nyugati főcsoportban.

A center az alapszakaszban nyújtott teljesítményéért kapta az elismerést, de a most zajló rájátszásában is remekel eddig. A főcsoport elődöntőjébe jutott Nuggets hét mérkőzésén átlagban 31.4 pontot dobott és 10.3 lepattanót szerzett.

Nikola Jokic a harmadik európai – a német Dirk Nowitzki és a görög Jannisz Adetokunbo (angol átírással: Giannis Antetokounmpo) után –, aki kiérdemelte az MVP-címet.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik