NBA: a Clippers kiejtette a címvédő Spurst, jöhet a Houston

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2015.05.03. 06:55
null
Tony Parker és a Spurs számára ennyi volt az idény (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság rájátszásában rögtön az első körben búcsúzott az előző kiírás bajnoka, a San Antonio Spurs. A címvédőt a Los Angeles Clippers ejtette ki, miután a Nyugati főcsoport utolsó negyeddöntőjének hetedik felvonásán hazai környezetben kétpontos győzelmet aratott. A Clippers ellenfele a főcsoport elődöntőjében – a bajnokság tulajdonképpeni negyeddöntőjében – a Houston Rockets (2.) lesz majd.

 

 

Los Angeles Clippers–San Antonio Spurs 111–109

Chris Paul nyerte meg. A találkozó méltó volt a parádés széria hetedik összecsapásához, végig szorosan alakult, nem volt igazán szép játék, de minden klasszis hozzátette a magáét. A legnehezebb helyzetben Paul volt, aki az első negyed végén combhajlító-sérülést szenvedett, de bár jó hét játékpercet kihagyott, utána végigjátszotta a találkozót ezzel együtt is. Az utolsó negyedben is nagy dobás nagy dobást követett, fej-fej mellett haladtak a felek, a Spursnél Duncan, Leonard és Ginobili is betalált, a hazaiaknál Barnes emelt be egy triplát. 13 mp-cel a vége előtt Paul harcolt ki faultot és értékesített két büntetőt, de öt mp-cel később Tim Duncan is hasonlóval válaszolt. 109–109-nél indult a Clippers utolsó támadása, Paul pedig egy óriási kettest süllyesztett el – a betörését jól levédekezte Green, a visszalépős cselre érkezett blokkolni Duncan, de az irányító fel tudta tenni, ezzel elképesztő szériát nyert meg csapatának.

Kiesett a bajnok. A címvédő már az első körben kiesett, ez eddig csupán öt alkalommal fordult elő az NBA történetében – ez a Spursnél felveti a kérdést, hogy jövőre hogyan tovább. Egészen elképesztő párharcot láthattunk, itt a hetedik meccsen is jól játszott mindkét csapat, a Clippers 52 százalékos triplamutatója parádés (Paul 5/6, Redick 4/7), de a Spurs is 40 százalékkal tüzelt kintről. A döntő ütközetre Tony Parker is összeszorította a fogát és mindent megtett, húsz pontig jutott, de rajta és a 27 pontos, 11 lepattanós Duncanen kívül nem tudott más igazán extrát nyújtani. Érdekesség, hogy ezen a találkozón a bajnok meg tudta nyerni a lepattanózást és 50–36-ra győzött a festékből, mégsem volt elég – illetve szintén kiemelendő Blake Griffin játéka, aki 24 ponttal, 13 lepattanóval és 10 gólpasszal húzta övéit. A Clippers készülhet a Houstonra, de egyrészt sokkal fáradtabbak most Doc Rivers játékosai, mint Hardenék, másrészt kérdés, hogy Paul sérülése mennyire komoly, harmadrészt pedig a Rocketsnél van a hazai pálya előnye...

NBA, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 7. MÉRKŐZÉS
Los Angeles Clippers (3.)
–San Antonio Spurs (6.) 111–109
A Clippers legjobb dobói: Paul 27/15, Griffin 24, Barnes 17/9
A Spurs legjobb dobói: Duncan 27, Parker 20, Green 16/9
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3, a Clippersnek

NBA, RÁJÁTSZÁS, 2015
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT
ATLANTA HAWKS (1.)–WASHINGTON WIZARDS (5.)
CLEVELAND CAVALIERS (2.)–CHICAGO BULLS (3.)
NYUGATI FŐCSOPORT
GOLDEN STATE WARRIORS (1.)–MEMPHIS GRIZZLIES (5.)
HOUSTON ROCKETS (2.)–LOS ANGELES CLIPPERS (3.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik