Miamiban összeáll a Wade, Bosh duó

Vágólapra másolva!
2010.07.08. 13:51
null
<p>Wade (jobbra) és Bosh Miamiban már együtt </p><p>szerepel a következő szezonban (Action Images)</p>
Címkék
A Miami Heatn&eacute;l folytatja p&aacute;lyafut&aacute;s&aacute;t Dwyane Wade &eacute;s Chris Bosh, az &eacute;szak-amerikai profi kos&aacute;rlabda-bajnoks&aacute;g (NBA) k&eacute;t olimpiai bajnok szt&aacute;rja. Ray Allen marad Bostonban, m&iacute;g Kevin Durant Oklahom&aacute;ban, Carlos Boozer pedig Chicag&oacute;ba igazolt.

A szabadügynökként eladósorban lévő pekingi aranyérmesek közül előbb a 2006-ban bajnok Wade jelentette be, hogy nem tér vissza szülővárosába, Chicagóba, hanem nyolcadik NBA-idényét is Floridában tölti el.

„Maradok Miamiban – jelentette be szerdán. – Korábban együtt játszottam itt Shaquille O′Neallel, ami fantasztikus volt, most pedig Chris barátommal állunk össze, aki pályafutása csúcsán jár, úgyhogy jelenleg az NBA egyik legboldogabb embere vagyok."

Az eddigi hét szezonjában a Toronto Raptorst erősítő Bosh ezzel párhuzamosan közölte:

„Csatlakozom Mr. Wade-hez. Együtt akartunk játszani, és most itt a nagy lehetőség, hogy valami nagyot alkossunk."

 

Bostonban együtt marad a nagy hármas: korábban Paul Pierce írta alá új, négy évre szóló szerződését, míg szerda éjjel Ray Allen erősítette meg az AP-nek, hogy két idényre szóló, 20 millió dolláros kontraktust kötött a Celticsszel (Kevin Garnettnek futó szerződése van).

A Yahoo! Sports értesülései szerint Jermaine O'Neal is megegyezett a Boston Celticsszel. A nyáron szabadügynökké váló játékos két évre 5.8 millió dollárt kap majd a nagydöntőben a Los Angeles Lakers ellen alulmaradó Celticstől. O'Neill az előző szezonban átlagban 13.6 pontot dobott, és 69 lepattanót szedett le a Miami Heatben.

Kevin Durant saját Twitter oldalán tette közzé szerdán, hogy új, öt évre szóló szerződést köt klubjával, így marad Oklahomában. Carlos Boozer ellenben távozik a Utah Jazztől, és Chicagóba igazol: több amerikai hírforrás is megerősítette, hogy öt évre szóló, 80 millió dolláros kontraktust ír alá új csapatával.

De mi a helyzet LeBron James-szel? Az ő döntésére még várni kell, pedig talán a kosárrajongók erre lennének a leginkább kíváncsiak. James magyar idő szerint péntekre virradóra, egy élő televíziós showban jelenti be döntését.

Elemzők szerint a Bosh, Wade együttműködés nagyban befolyásolhatja a szintén szabadügynök LeBron James választását is, a három pekingi olimpiai bajnok ugyanis már többször eljátszott az egy csapatba igazolás gondolatával.

Amint arról korábban beszámoltunk, a phoenixi Amare Stoudemire a New York Knickshez igazolt, Joe Johnson 120 millió dollárért marad Atlantában, míg a német Dirk Nowitzki 80 millióért hosszabbított Dallasban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik