HIRDETÉS
HIRDETÉS
Itt van Amerika
Nemzetisport.hu 2010.04.25 16:32 Frissítve: 2014.09.23 01:34

Meskó a fellegekben jár, hogy Hazafi lett

Mint arról már beszámoltunk, a tengerentúli amerikai-futball bajnokságban (NFL) szereplő New England Patriots az 5. körös választási jogával a punter Meskó Zoltánt választotta, aki a klub hivatalos honlapjának adott interjújában elmondta, nagyon örül, hogy a Hazafiakhoz került, hiszen ez a kedvenc csapata, és itt játszik a kedvenc játékosa, Tom Brady.

HIRDETÉS
Meskó Zoltán reméli, hogy követheti Tom Brady példáját (Fotó: Daily Michigan)
Meskó Zoltán reméli, hogy követheti Tom Brady példáját (Fotó: Daily Michigan)
„Ez a kedvenc csapatom, azóta figyelem Tom Bradyt, hogy elköteleztem magamat a Michiganhez. Nagy megtiszteltetés nekem a New Englandhez csatlakozni, és nagyon büszke vagyok arra, hogy ezt a csapatot képviselhetem” – kezdte az 5. körben kiválasztott Meskó.
Arra a kérdésre, hogy puntereket nem túl gyakran szoktak draftolni, és hogy milyen elvárásai voltak előzetesen, számított-e arra, hogy kiválasztja valamelyik csapat, a következőt felelte:

„Ahogy haladtunk előre az időben, és jöttek egymás után a nevek, úgy kezdtem egyre reálisabban nézni a dolgokat, és úgy gondoltam, hogy valószínűleg szabadügynökké válok. Ám a Patriots valamiért nagyon meg akart szerezni, és egészen hihetetlen, hogy meg is szerzett. A szívem még mindig zakatol, a fellegekben járok.”

Érdekesség, hogy bár az amerikai futballban a punterek, valamint a rúgók nem szoktak az egységek csapatkapitányi tisztségét ellátni, a Michigannél ez Meskó Zoltánnak mégis megadatott.

„Több voltam egy keményen dolgozó játékosnál, tulajdonképpen vezér voltam. Nem olyan, aki a szünetben vagy a mérkőzés előtt nagy beszédeket tart társainak, de ha valakinek szüksége volt a tanácsomra, vagy a segítségemre, ott voltam. Azt kell csinálnod, amiben jó vagy. Ha nem vagy jó motivátor, vagy nem a megfelelő poszton játszol, akkor nem szabad erőltetni ezeket. Én csak próbálom a legjobbamat nyújtani, és valamilyen okból a társaim úgy gondolták, hogy én vagyok a legmegfelelőbb ember erre a posztra. Ez nagyon nagy, talán a legnagyobb megtiszteltetés, amiben valaha részesültem” – tette hozzá a magyarul, németül, angolul és románul is jól beszélő játékos.

Azt a tényt, hogy a punter helye a New England öltözőjében eddig Tom Bradyé mellett volt, Meskó nagy örömmel fogadta.

„Brady a kedvenc játékosom az egész NFL-ből, ő is a Michiganre járt, és nagyszerű munkát végzett hatodik körös választottként. Őrület, hogy mennyi mindent ért el, és hogy mennyi embernek bizonyította, hogy mekkorát tévedett” – tette Meskó a további kérdésekre válaszolva elmondta, bár nincs beceneve, és igyekszik szerényen vélekedni, de a riporter által korábban felvetett a „Világűr császára” nevet túl viccesnek tartja ahhoz, hogy elvesse, valamint, hogy első éves játékosként a fő célja, hogy a Patriots keretében maradjon.
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.21 23:49:29

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Los Angelesnél nincs ideálisabb helyszín arra, hogy a becsvágyó LeBron az öltözőből szép lassan átköltözzön egy vállalati íróasztal mögé.

2018.08.02 09:56:09

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Gyerekkorában pocsolyavizet kellett innia, iskola helyett a földeken dolgozott, végül mégis szupersztár lett.

2018.08.02 11:02:05

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Temérdek aktív vagy korábbi amerikai sportoló mutatta meg tehetségét a mozivásznon.

2018.07.31 23:03:16

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL Jeff Bercovici amerikai újságíró arra kereste a választ, mennyiben genetikai adottság, s mennyiben a sportszakmai képzés, a gyógyszerezés és a technika fejlődése áll a szokásosnál jóval hosszabb sportpályafutások hátterében.

2018.07.05 13:06:09

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Az 55 éves Bobby Bonilla úgy kap évi több mint egymillió dollárt a Metstől, hogy meg sem kell mozdulnia.

HIRDETÉS
HIRDETÉS