Megsemmisítő vereséget mért a Houstonra a Golden State

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2018.05.21. 08:10
null
A kép csalóka: Steph Curry és a GSW küldte padlóra a Houstont (Fotó: Twitter)
Egy félidőn keresztül tartotta magát a Rockets, majd jött a Curry-show, és a bajnok 41 pontos győzelemmel került ismét előnybe az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nyugati döntőjében.

 

Golden State Warriors–Houston Rockets 126–85

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

Megsemmisítő lett a vége. Az már az első percekben is érezhető volt, hogy ez a Warriors nem ugyanaz a Warriors, amelyet a legutóbbi mérkőzésen láttunk, más intenzitással játszott Steve Kerr csapata, de bő egy félidőn keresztül még nem nagyon utalt arra semmi, hogy kiütés lesz belőle. A nyitó játékrész végén, 20–22 után futott egy 11–0-t a GSW és az itt megszerzett előnyét tartogatta a nagyszünetig, de a fordulás után azonnal egy 10–0-lal robbant ki az öltözőből a hazai csapat és itt eldőlt az összecsapás – még ebben a negyedben közelítette a különbség a harmincat, majd a záró etapban abszolút megsemmisítették ellenfelüket. A 41 pontos távolság azt jelentette, hogy mindkét oldal tudott pihenőt adni a kulcsjátékosoknak, a Golden State pedig finoman szólva is csattanós választ adott ellenfelének a legutóbbi, nagyarányú vereséget követően. Érdemes külön kiemelni Steph Curryt, leginkább rajta látszott, hogy más mentalitással lépett pályára, megtalálta a dobását is és ezúttal rendkívül agresszív volt, ennek pedig egy 35 pontos este (13/23 mezőnyből, 5/12 tripla) lett az eredménye – mellette Kevin Durant (25 pont, 6-6 lepattanó és gólpassz), valamint Draymond Green (10 pont, 17 lepattanó, 6 gólpassz) emelhető ki leginkább, de összességében csapatszinten mutatott teljesen mást most a társaság a legutóbbihoz képest. Ezzel 2–1-es előnybe került és ha a következő mérkőzését is hozni tudja otthon, akkor óriási lépést tesz az újabb nagydöntő felé.

Pedig sokáig rendben volt a Houston. Összességében jól védekezett az első félidőben a Rockets, egy olyan futást engedett az első negyed végén, amely miatt hátrányba került, de megdolgoztatta a dobóhelyzetekért a Warriorst, jól levédte a triplavonalat és egyik GSW-sztárt sem engedte igazán lendületbe jönni. Aztán a harmadik negyedben gyorsítottak a hazaiak és ez már sok volt a Rocketsnek, jöttek a leindítások, az üres hármasok és a Curry-extra, a kétszeres MVP 18 pontot szórt 7/7 dobással ebben a játékrészben, amelyre a vendégeknek nem volt válaszuk – főleg úgy, hogy Chris Paul eléggé szenvedett, egyre egyértelműbb, hogy sérülten vállalja a játékot és ez jelentősen befolyásolja a teljesítményét. A vége kiütés lett, ami azért nem volt benne a meccsben a Houston számára, nem reménytelen a gárda helyzete, de egyrészt mindent meg kell tenni, hogy CP3 többet tudjon hozzászólni, másrészt ezeket a hullámzásokat ki kell zárniuk a következő találkozón, különben 1–3-mal mennek vissza Texasba és könnyen eldőlhet a széria.

A Warriors legjobb dobói: Curry 35/15, Durant 25/9, Thompson 13/3
A Rockets legjobb dobói: Harden 20/6, Paul 13/6, Capela 13

NBA, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Golden State Warriors–Houston Rockets 126–85
(31–22, 23–21, 34–24, 38–18)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Golden State Warriors javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik