Megint megmenekült az Oklahoma City, bajban a címvédő

Vágólapra másolva!
2012.05.01. 09:44
null
Nick Collison (Thunder, jobbra) és a dallasi Dirk Nowitzki csatája a palánk alatt (Fotó: Reuters)
Címkék
A második felvonásokhoz érkezett a rájátszás első köre az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA): a magyar idő szerint kedd hajnali, hazai győzelmeket hozó programban az Oklahoma City Thunder nagy izgalmak közepette másodszor is legyűrte a címvédő Dallas Maverickset, ugyancsak a második strigulát húzta be a Miami Heat a New York Knicks ellen, míg az Indiana Pacers kiegyenlítette az Orlando Magic elleni párbajt.

OKLAHOMA CITY THUNDER (2.)–DALLAS MAVERICKS (7.) 102–99

Igencsak más stílusú meccs volt ez, mint a párharcban lejátszott első, hiszen a 29-et szóró Westbrook megállíthatatlan volt és az édeskevésnek tűnő két gólpassza mellett is egész jól teljesített, ennek eredményeképp 16-tal is ment már a Thunder a második negyed közepén. Aztán a győzelmi kényszer alatt szereplő címvédő is elkezdte az estét, remek védekezéssel és a 31 pontos Dirk Nowitzki megbízható dobóteljesítményével a harmadik játékrész vége előtt már vezetni is tudott.

Onnantól kezdve fej fej mellett haladtak a csapatok, ami nem volt kedvező a vendégeknek – hiszen mégiscsak az Oklahoma City szerepelt hazai közönség előtt, és a nyomás is a 0–2-es állást elkerülni igyekvő Dallason volt inkább. Fél perccel a végső dudaszó előtt az döntött, hogy Nowitzki nem dobta be a nehéz tempót egyegységnyi OKC-előnynél, a vendéglátók pedig jól koncentráltak a hátramaradt időben.

A végén Jason Terry is próbálkozhatott két potenciális egyenlítő triplával, de lejöttek a kísérletei, így 2–0-s Thunder-fórral mennek a felek Dallasba, ahol két mérkőzést még biztosan játszanak – a címvédőn totális győzelmi kényszer lesz.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 29, Durant 26, Harden 15
A Mavericks legjobb dobói:
Nowitzki 31, Marion 15, De. West, Terry 13-13
A négy győzelemig tartó párharc állása: 2–0 a Thunder javára

MIAMI HEAT (2.)–NEW YORK KNICKS (7.) 104–94

PLUSZ–MÍNUSZ

A nap hőse: Dwyane Wade, aki szépen kihasználta, hogy nincsen rá igazi ellenszere a New Yorknak: 25 pontjával győzelemre vezette a Miamit.

A nap lúzere: Amare Stoudemire, aki az elvesztett meccs után dühében akkorát csapott kezével, hogy sérülés lett a vége, a kezét is össze kellett varrni.

A 30 egységig jutó Carmelo Anthony gyakorlatilag megtriplázta első meccses ponttermését, de a Knicks ezzel együtt sem tudott igazán ott lenni a Miami nyakán a végjátékban, így mondhatjuk, hogy két sima floridai diadal után utaznak a gárdák New Yorkba, hogy folytassák a sorozatot. Az eddig látottak alapján nem kizárt, hogy vissza sem jönnek már onnan Miamiba.

Miután Iman Shumpert, a vendégek legjobb periméter-védője térdszalagszakadással kidőlt az előző összecsapáson, várható volt, hogy Wade-parádé következik, hiszen a nemrég még ujjsérüléssel bajlódó ászra nem maradt megfelelő embere a 7. kiemeltnek. James kevesebbet is vállalt (19 pont, 7 lepattanó, 9 gólpassz), de Wade 25 ponttal az élre állt, és a centerben játszatott Bosh is kitett magáért (21 pont).

A New Yorknál további aggodalomra adhat okot, hogy Stoudemire (18 pont, 7 lepattanó) mérgében akkorát csapott kezével a meccs után, hogy megsérült...

A Heat legjobb dobói: Wade 25, Bosh 21, L. James 19
A Knicks legjobb dobói:
Anthony 30, Stoudemire 18, J. R. Smith, T. Chandler 13-13
A négy győzelemig tartó párharc állása: 2–0 a Heat javára

INDIANA PACERS (3.)–ORLANDO MAGIC (6.) 93–78

Az első meccs rémálma után hazai szemszögből 20 percig úgy nézett ki, hogy akár jöhet a második szenvedés is, mivel Glen Davis 18 pontjával, 10 lepattanójával ezen az estén is remekül pótolta a sérült Dwight Howardot. Aztán a harmadik negyedben beindult a Pacers-gépezet, és megtalálta a vendéglátó, milyen játékkal lehet megtörni a Magic lendületét. Onnantól gyakorlatilag csak egy csapat volt a pályán.

A lepattanópárharc 46:38 arányú megnyerése, a Granger, West, Hill, George négyes fogat termelékenysége és a kispad hasznos játéka meghozta tehát az áttörést, és egyenlíteni tudott az Indiana. Két találkozó jön Orlandóban, ahol ha így kosarazik a Pacers, mint tette ma a fordulás után, könnyen előnybe is kerülhet.

A Pacers legjobb dobói: Granger, Da. West, Ge. Hill 18-18
A Magic legjobb dobói:
G. Davis 18, Redick 13, Nelson 12
A négy győzelemig tartó párharc állása: 1–1

NBA TOP 5
NBA
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, MÁSODIK MÉRKŐZÉSEK
Miami Heat (2.)–New York Knicks (7.) 104–94
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Miami javára
Indiana Pacers (3.)–Orlando Magic (6.) 93–78
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, MÁSODIK MÉRKŐZÉS
Oklahoma City Thunder (2.)–Dallas Mavericks (7.) 102–99
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 az Oklahoma javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik