Megállíthatatlan a Cavs – Jamesék a Torontót is lemosták

Vágólapra másolva!
2016.05.18. 08:30
Kiütéses győzelemmel kezdte a Cleveland a Toronto elleni keleti döntőt, LeBron Jamesék 31 pontos, történelmi sikerrel őrizték meg veretlenségüket az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában.

Történelmi Cavs-siker (Fotó: Reuters)
Történelmi Cavs-siker (Fotó: Reuters)

Cleveland Cavaliers–Toronto Raptors 115–84

Történelmi győzelem. Az első perctől kezdve hatalmas fölényben játszott a Cavs, sokkal gyorsabban, energikusabban és pontosabban kosaraztak Tyronn Lue tanítványai. A második negyedben gyakorlatilag el is dőlt a meccs, mert már ekkor bőven húsz pont felett járt a különbség és a 11/13-as mezőnymutatót összehozó LeBron James a záró etapot már a kispadon töltötte – lemosta ellenfelét a Cleveland. Érdekesség, hogy most nem az Atlanta ellen bemutatott triplaparádét láthattuk, folyamatosan eljutott a festékbe a gárda, 56–36-ra győzött erről a területről és 45–23-ra nyerte meg a lepattanózást – elképesztő fölényben voltak Irvingék. Ezzel továbbra is veretlen az idei rájátszás során a Cavs és a franchise történetének legnagyobb arányú playoff-sikerét érte el ezen az estén.

Elsőre borzalom. A Toronto védekezése kicsit sem tudta lassítani a Cavst, Biyombo nem volt faktor, Carroll folyamatosan faultgondokkal küzdött, elöl pedig Kyle Lowry a 30+ pontos meccsei után most nyolc (!) pontot tudott hozzátenni – fel is soroltuk a Raptors-vereség fő okait. A palánk alatti különbségről már szóltunk, egyszerűen tehetetlenek voltak DeRozanék és bár az első meccsekből nem lehet mindig előrevetíteni a párharcot, most hatalmas változások kellenek Casey csapatánál ahhoz, hogy később szorossá tehessék a szériát.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 27/3, James 24, Love 14/6
A Raptors legjobb dobói: DeRozan 18, Biyombo 12, Johnson 10/6

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Cleveland javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik