Másodjára már elkapta a Celtics a Cavst

Vágólapra másolva!
2010.05.04. 08:39
null
LeBron Jamesék padlót fogtak a Boston ellen (Fotó: Reuters)
Címkék
Hazai pályán először veszített a rájátszásban az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának győztese, a Cleveland Cavaliers, a Boston Celtics a 104–86-os győzelmével egyenlített a párharcban.

Az első mérkőzésen még csak megszorítani tudta, a másodikon már meg is verte a Boston Celtics a Cleveland Cavalierst. Az alapszakaszgyőztes otthonában rendezett első találkozón a szünetben 11 ponttal vezetett a vendégcsapat, akkor az kevés volt, a második összecsapáson csak négy egység volt az előny, a vége mégis fölényes vendégsiker lett.

Kellett ehhez az, hogy a harmadik negyedben a félelmetes támadógépezettel bíró Cavs mindössze 12 pontot gyűjtsön, miközben a Kelták 31 pontot hintettek, így a vége is már-már fölényes, 104–86-os Boston-győzelem lett.

A Celtics győzelmének titka alighanem a kiegyensúlyozottság volt, míg a hazaiaknál LeBron James 24 pontjával – ismételten – az egész mezőny legeredményesebbje lett, társai közül csak Antawn Jamison (16) és J. J. Hickson jutott tíz pont fölé.

Eközben a Bostonban hatan is legalább 10 egységig jutottak, Ray Allen volt a legeredményesebb a maga 22 pontjával. A mezőny legjobbja Rajon Rondo volt, aki 13 pontja mellett fantasztikusan készített elő, 19 asszisztot jegyeztek a neve mellé.

A nyugati párharcban, a Phoenix–San Antonio összecsapáson mindkét oldalon volt néhány kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékos, a vendégeknél Manu Ginóbili (27 pont), Tony Parker (26) és Tim Duncan (20) a hajráig életben tartotta a SAS győzelmi esélyét, de a Suns végül behúzta a sikert.

A hazai oldalon Steve Nash 33 pontja mellett 10 asszisztot is elkönyvelhetett, de Jason Richardson (27 pont) és Amare Stoudemire (23 pont, 13 lepattanó) is hozzátette a magáét az első győzelem megszerzéséhez.

 NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Cleveland Cavaliers (1.)–Boston Celtics (4.) 86–104
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Phoenix Suns (3.)–San Antonio Spurs (7.) 111–102
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Phoenix javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik