Marián Hossa és a negyvenévesek nagy napja

Vágólapra másolva!
2011.03.29. 08:41
null
Teemu Selänne (jobbra) öt ponttal vette ki részét az Anaheim diadalából (Fotó: Action Images)
A korábban az ellenfél sorait erősítő Marián Hossa hosszabbításban ütött góljával a bajnoki címvédő Chicago Blackhawks idegenben 3–2-re legyőzte a Detroit Red Wings legénységét az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) magyar idő szerint hétfőről keddre virradóra rendezett játéknapján.

Hossa először ütött gólt a Detroitnak azóta, hogy 2009-ben elhagyta a Chicago kedvéért. A szlovák csatár emberelőnyből, a hosszabbítás 51. másodpercében volt eredményes, és találata révén a rájátszásbeli pozícióját erősíteni kívánó Blackhawks a harmadik meccsét nyerte meg a legutóbbi négyből.

„Ennél fontosabb győzelmünk nem volt a szezonban. Számunkra ez playoffmeccs volt, különösen, hogy nagy csalódást keltő vereségből érkeztünk" – értékelt Joel Quenneville, a Chicago vezetőedzője, utalván az Anaheim elleni hétvégi buktára.

Még három perc sem telt el, amikor Jonathan Toews révén a vendégek megszerezték a vezetést. Nicklas Lidström egyenlített, Brent Seabrook ismét a Blackhawkst juttatta előnyhöz, majd a gól nélküli második periódust követően Henrik Zetterberg ütötte a hazaiak újabb egyenlítő találatát. A ráadásban éppen Zetterberg volt az, akinek kiállítása hozzásegítette Hossát a győztes gólhoz.

Feltétlenül említést érdemel, hogy a hazaiak részéről elsőként eredményes Nicklas Lidström új NHL-rekordot állított fel: ő az első védő, aki betöltvén a negyvenedik életévét 60 pontos idényt képes teljesíteni. A most megdöntött 59 pontos csúcsot Ray Bourque érte el a 2000–2001-es szezonban a Colorado Avalanche játékosaként.

Történelmi meccset zárt egy másik 40 éves hokis is. Teemu Selänne, az Anaheim veterán támadója mesterhármast és két gólpasszt jegyzett a Colorado ellen nagy csatában megnyert meccsen, sőt 18 év után először büntetőből is eredményes volt.

A 0–2-es első harmad után a Finn Villanás vezérletével kiharcolt siker révén a Ducks tovább folytatta nyomulását a nyugati rájátszás jobb pozíciói felé. A kaliforniaiaknak a legutóbbi tíz találkozójukon ez volt a nyolcadik győzelmük.

NHL
ALAPSZAKASZ, 162. JÁTÉKNAP
Anaheim Ducks–Colorado Avalanche 5–4
Detroit Red Wings–Chicago Blackhawks 2–3 – hosszabbítás után

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik