Los Suns ganaron: már 2-0 a Phoenix előnye

User UserUser User
Vágólapra másolva!
2010.05.06. 07:43
null
Nyugi, srácok, meglesz a győzelem –<br /> üzeni Nash mozdulata (Fotó: Reuters)
Az &eacute;szak-amerikai profi kos&aacute;rlabda-bajnoks&aacute;g (NBA) r&aacute;j&aacute;tsz&aacute;s&aacute;ban a Nyugati főcsoport harmadik kiemeltje, a Phoenix Suns m&aacute;sodik hazai m&eacute;rkőz&eacute;s&eacute;t is megnyerte a San Antonio Spurs ellen, &eacute;s 110&ndash;102-es győzelm&eacute;nek k&ouml;sz&ouml;nhetően 2&ndash;0-ra vezet az egyik f&eacute;l negyedik győzelm&eacute;ig tart&oacute; p&aacute;rharcban.

Los Suns ganaron, azaz: győzött a Suns! Az Arizona államban bevezetett új bevándorlási törvény elleni tiltakozásul narancssárga, Los Suns feliratú mezt viselő Phoenix hazai pályán 110–102-re verte meg a San Antonio Spurst, ezzel 2–0-s előnyre tett szert az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

A phoenixi siker letéteményesei közül nehéz kiemelni egyetlen játékost, ugyanis igazi csapatmunka eredményezte a győzelmet (Amare Stoudemire 23, Steve Nash és Jason Richardson 19-19, Grant Hill 18 pontot dobott) – de ha mégis választani kell, akkor Channing Frye volt a meccs embere, aki hat hárompontos-kísérletéből ötöt süllyesztett el a San Antonio gyűrűjében.

A texasiaknál Tim Duncan vitte a prímet, aki 29 pontot és 10 lepattanót tett be a közösbe. A vendégek másik két kulcsfigurája közül Tony Parker 20 pontot dobott, míg Manu Ginóbilit Grant Hill nagyszerűen őrizte – igaz, az argentin így is összeszorgoskodott 11 pontot és ugyanannyi asszisztot.

A Suns egyébként az alapszakaszban kétszer viselte spanyolul feliratozott dresszét, és a jelek szerint a Los Suns-trikók szerencsét hoznak: mindkét mérkőzés phoenixi győzelemmel ért véget. A párharc harmadik találkozóját helyi idő szerint péntek este rendezik meg, San Antonióban – talán érdemes lenne oda is elvinni ezeket a mezeket.

NBA, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Phoenix Suns (3.)–San Antonio Spurs (7.) 110–102
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Phoenix javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik