Krejcí elsőre láthatatlan gólt lőtt, újra nyert a Boston

Vágólapra másolva!
2011.05.03. 06:53
null
A korong itt már kifelé tart a philadelphiai Brian Boucher kapujából (Fotó: Reuters)
David Krejcínek a hosszabbítás 14. percében ütött góljával a Boston Bruins 3–2-re győzött a Philadelphia Flyers vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) magyar idő szerint keddre virradóra rendezett egyetlen mérkőzésén, és már 2–0-ra vezet a Keleti főcsoport elődöntőjében.

 

David Krejcí olyan villámgyors kapáslövéssel vette be a Philadelphia kapuját a ráadásban, hogy hiába kezdett el ünnepelni, a pakk kivágódott a hálóból, és a játékvezetők elsőre továbbengedték a játékot. Csak a kisvártatva lebonyolított videós szeánsz után vált hivatalossá a találat, és az, hogy a Boston megnyerte a második mérkőzést is, vagyis 2–0-val várhatja a folytatást, immár hazai jégen.

Eleinte nem úgy tűnt, hogy a Boston örül majd a végső dudaszó után. James van Riemsdyk már az első percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, majd nagyjából az első harmad felénél bevágta a második gólját is. Csakhogy amilyen szédítő volt a Flyers kezdése, olyan gyorsan jött az egyenlítés: Chris Kelly és Brad Marchand másfél perc leforgása alatt termelt kettőt, 14:15-nél 2–2 volt az állás.

Több mint egy teljes mérkőzésnyi góltalanság következett, ami elsősorban a vendégek ketrecét őrző Tim Thomas érdeme. A bostoni kapus különösen a harmadik harmadban volt elemében, amikor a hazaiak 22 kapura lövéssel kísérleteztek – hazai jégen megrendezett playoffmérkőzésen még sohasem rendeztek ilyen tűzijátékot húsz perc alatt.

De minden hiába, Thomas a gyorsan kapott két gólt követő mind a 46 lövést hatástalanította, és végül összesen 52 védéssel vette ki a részét a diadalból. Krejcí lövése nyomán szerdán 2–0-ról folytatják a felek Bostonban, és bár ilyen helyzetből mindössze 3/16 a Flyers továbbjutási mutatója, ne írjuk le a tavalyi döntőst: egy évvel ezelőtt ugyanis 0–3-ról lépett tovább mostani ellenfelével szemben.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Philadelphia Flyers–Boston Bruins 2–3 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Boston javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik