„Kikapott”, majd nyert a Colts a Pats ellen

Vágólapra másolva!
2009.11.16. 11:25
Címkék
A bajnok Pittsburgh Steelers hazai pályán szenvedett 18–12-es vereséget a Cincinnati Bengalstől az észak-amerikai profi futballbajnokság (NFL) tizedik fordulójában. Továbbra is hibátlan a New Orleans Saints és az Indianapolis Colts. Utóbbi drámai csatában egy ponttal nyert a New England Patriots ellen.

 

A Colts örült a végén (Fotó: Reuters)
A Colts örült a végén (Fotó: Reuters)

Reggie Wayne-t tizenhat másodperccel a mérkőzés vége előtt találta meg Peyton Manning a labdával a New England Patriots végzónájában. A touchdownnak köszönhetően egyenlített, majd Matt Stover sikeres jutalomrúgásával meg is nyerte az NFL 10. fordulójának.rangadóját az Indianapolis Colts.

Azt a mérkőzést, amelyet korábban a Patriots is „megnyert”, csak éppen kiengedte a kezéből a győzelmet…

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat marad legtovább veretlen az NFL-ben?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Elsősorban a 179 yardot és két touchdownt szerző Randy Mossnak köszönhetően ugyanis az utolsó negyedben már 17 ponttal is vezetett a New England, mégis kikapott. A záró periódusra teljesen összeomlott az addig jól teljesítő Pats-védelem. Az irányító Peyton Manning (28/44, 327 yard, 4TD) és az elkapó Reggie Wayne pedig fickándozott a pályán.

Utóbbi – akárcsak a másik oldal sztár receiverje – két touchdownt (és 126 yardot) szerzett a találkozón.

A 35–34-es győzelem egyben azt is jelenti, hogy a Colts veretlen maradt a szezonban (immár kilenc győzelemnél jár). Akárcsak a St. Louis Rams ellen diadalmaskodó New Orleans Saints.

A Szentek talán a vártnál kisebb különbségű győzelmet arattak a liga egyik legrosszabb csapata ellen, a lényeg azonban az, hogy a csapat feltartóztathatatlanul száguld a rájátszás (Super Bowl?) felé.

 

A Steelers irányítója nem sok levegőhöz jutott (Fotó: Reuters)
A Steelers irányítója nem sok levegőhöz jutott (Fotó: Reuters)

Ezúttal az ebben a szezonban „visszafogott” Reggie Bush volt a siker első számú letéteményese. A sokrétű játékos 83 yardot és két TD-t futott, emellett pedig két, összesen 15 yardot és egy touchhdownt érő elkapása is volt.

Lassan a Cincinnati Bengalsszel is komolyan kell számolni. Az elmúlt szezonokban inkább csak tigrismintás sisakja, mintsem jó teljesítménye miatt emlékezetes csapat hetedik győzelmét szerezte a szezonban. Most a bajnokcsapatot győzte le.

A mezőnygólok mérkőzésén (összesen nyolc volt ebből a műfajból) Bernard Scott kezdőrúgást követő 96 yardos visszahordott touchdownja – bár a mérkőzés elején volt – billentette a mérleget a Bengals irányába a Pittsburgh Steelers ellen 18–12-re megnyert találkozón.

NFL
 10.FORDULÓ
Pittsburgh Steelers–Cincinnati Bengals 12–18
St. Louis Rams–New Orleans Saints 23–28
Indianapolis Colts–New England Patriots 35–34
Carolina Panthers–Atlanta Falcons 28–19
San Diego Chargers–Philadelphia Eagles 31–23
N.Y. Jets–Jacksonville Jaguars 22–24
Tennessee Titans–Buffalo Bills 41–17
Minnesota Vikings–Detroit Lions 27–10
Green Bay Packers–Dallas Cowboys 17–7
Arizona Cardinals–Seattle Seahawks 31–20
Oakland Raiders–Kansas City Chiefs 10–16
Washington Redskins–Denver Broncos 27–17
Miami Dolphins–Tampa Bay Buccaneers 25–23

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik