Jenningsék győztek Atlantában, szépített a Denver

Vágólapra másolva!
2010.04.29. 09:05
null
Jennings (jobbra) a Bucks vezére volt Atlantában (Fotó: Action Images)
Címkék
A Milwaukee Bucks a 25 pontig jutó Brandon Jennings vezetésével 91–87-re megverte az Atlanta Hawks együttesét, és ezzel egy győzelemre került a párharc megnyerésétől az NBA Keleti főcsoportjának negyeddöntőjében. A Utah Jazz nem tudott élni lehetőségével nyugaton: 116–102-re kikapott a Denvertől, így továbbra is egy nyert meccsre van a továbbjutástól.

Alighanem kevesen gondolták volna, hogy az alapszakaszban remekül szereplő, hazai pályán mindössze hét vereséget szenvedő Atlanta (ennél kevesebbszer, hatszor csak a ligaelső Cleveland kapott ki otthon az alapszakaszban) a rájátszás első körében pályaelőnye ellenére alulmaradhat a Milwaukee elleni párharcban.

Márpedig jelenleg erre jó esély van, ugyanis a Bucks a párharc ötödik meccsén egy végig kiélezett találkozón 91–87-re győzött a Hawks csarnokában, és ha a következő összecsapást is megnyeri, immár hazai pályán, akkor továbbjut.

A magyar idő szerint csütörtök hajnalban rendezett mérkőzésen a legnagyobb különbség 13 pont volt a két csapat között még a harmadik játékrészben, amikor egy 9–0-s rohamot követően 67–54-re meglépett az Atlanta.

Az utolsó negyedben azonban fokozatosan faragott hátrányából a vendégcsapat, köszönhetően többek között a 25 pontig jutó ligaújonc Brandon Jennings kosarainak és John Salmonsnak, akinek a hajrában nem remegett meg a keze, több fontos büntetőt is értékesített. A másik oldalon Al Horford 25 pontig jutott és Marvin Williams is jól játszott (22 pont), de a csapat egyik legjobbjának számító Joe Johnson (13 pont) ezúttal nem tudott annyit hozzátenni a játékhoz, hogy az elég legyen a győzelemhez.

Nyugaton a Denver nem követte el azt a hibát a Utah ellen, amit a második meccsen, amikor nem bírta a végjátékot, s otthon vereséget szenvedett.

A kiegyensúlyozott csapatjátékra építő hazaiak a meccs nagy részében vezettek, 116–102-re győztek annak ellenére, hogy a Jazzban ismét remek napot fogott ki a 34 pontja mellett 10 asszisztot is elérő Deron Williams (Magic Johnson óta ő az első az elmúlt 20 évben, aki az első négy playoffmeccs mindegyikén legalább 20 pontot és négy gólpasszt jegyzett).

A Denver vezére a 26 pontos Carmelo Anthony volt, de a kezdő ötösből csak a térdsérülést szenvedő, és emiatt csak 14 percet kapó Nene nem jutott tíz pont fölé (kettőt szerzett).

A vereség ellenére nem kell elkeseredniük a Jazz-szurkolóknak, hiszen ha a következő összecsapáson hazai pályán nyer csapatuk, továbbjut.

 NBA
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Atlanta Hawks (3.)–Milwaukee Bucks (6.) 87–91
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2, a Milwaukee javára
   
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Denver Nuggets (4.)–Utah Jazz (5.) 116–102
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2, a Utah javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik