Hosszabbításban nyert a Boston, a Phoenix és a San Jose

Vágólapra másolva!
2012.04.13. 07:33
null
Braden Holtby, a Washington kapusa 61 percen át kibírta kapott gól nélkül Bostonban – ez sem volt elég <br />(Fotó: Reuters)
Címkék
Sorozatban a hetedik rájátszásbeli mérkőzését veszítette el a St. Louis Blues az észak-amerikai profi hokiligában (NHL), amikor kétszeri hosszabbítás után 3–2-re kikapott a San Jose Sharkstól. A Phoenix szintén túlórázva győzött, a Chicagót verte meg 3–2-re. A Keleti főcsoportban is volt hosszabbítás, a Boston és a Washington között gól nélkül záruló 60 perc után a ráadás 2. percében Chris Kelly, a Bruins játékosa a bal szélről távolról betalált Braden Holtby kapujába. A New York Rangers 4–2-re legyőzte az Ottawát, és ugyancsak előnyt szerzett.

Hatalmas csatát hozott a két kapus között a Boston Bruins és a Washington Capitals mérkőzés. A gól nélkül zárult rendes játékidő alatt Tim Thomas 17 védéssel pályafutása hatodik shutoutját érte el, és a túloldalon Braden Holtby is remekelt, 29 lövést hatástalanított, mígnem Chris Kelly a hosszabbítás elején (1:18 perc telt el) zavartalanul lőhetett a bal szélről, korongja utat is talált a kapuba.

„Éreztem, hogy ez a támadás meghozza a győzelmet, láttam, hogy Chrisben benne van a gól, és eldöntheti a találkozót. Az elmúlt napokban az edzéseken is védhetetlen lövésekkel jelentkezett" – mondta a meccs után Thomas.

„Különösen annak örülök, hogy korán befejeztük. Annyira jól védett a kapusuk a meccsen, nem is igazán hittem a lövésben, mostanában nemigen lehet szélről gólt lőni. Kellemes meglepetés volt, hogy beakadt" – fogalmazott Kelly.

A New York Rangersnek nem volt szüksége hosszabbításra az Ottawa ellen, de John Tortorella vezetőedző nem mindennek örült abból, amit a 4–2-es diadal során látott. „Egy góllal vezettünk, és mindenki pánikolt, amint megszereztük a korongot, visszalőttük nekik, így folyton rohanhattunk utánuk, amibe belefáradtak a srácok" – magyarázta a szakember.

Nyugaton a legutóbbi hat playoff-meccsét elbukó St. Louis a rájátszásban rendszerint formahanyatlást bemutató San Josét fogadta, és ezúttal sem tudta átlépni saját árnyékát: öt és fél perccel a rendes játékidő letelte előtt még vezetett 2–1-re, ám Andrew Desjardins kiharcolta a vendégek javára a túlórát, amelynek első 20 percében nem esett gól.

A második 4. percében aztán a sérülése miatt az alapszakasz második felét kihagyó, a rájátszásra visszatérő Martin Havlát eldöntötte a meccset.

„A srácok keményen küzdöttek, hogy bejussunk a playoffba, itt viszont már én is szeretnék betenni valamit a közösbe" – mondta a cseh.

Phoenixben a Chicago is a végjátékban egyenlített, 15 másodperc volt hátra, amikor Brent Seabrook betalált. A hosszabbításban viszont a Coyotes nem tört össze, a Sharkshoz hasonlóan egy cseh hokis, Martin Hanzal szerezte a győztes gólt, a Phoenix várhatja előnnyel a folytatást.

NHL
RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ
KELETI FŐCSOPORT
New York Rangers (1. kiemelt)–Ottawa Senators (8.) 4–2
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–0
Boston Bruins (2.)–Washington Capitals (7.)
1–0 – hosszabbítás után
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–0
NYUGATI FŐCSOPORT
St. Louis Blues (2.)–San Jose Sharks (7.) 2–3 – kétszeri hosszabbítás után
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 0–1
Phoenix Coyotes (3.)–Chicago Blackhawks (6.) 3–2 – hosszabbítás után
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik