Hét gólt szerezve nyert a Bruins, de a múlt még kísért

Vágólapra másolva!
2011.05.01. 08:09
null
Aaron Rome (alul) nem törte rommá magát, de a Canucks kikapott (Fotó: Reuters)
A Nashville Predators a második hosszabbításban győzött 2–1-re a Vancouver Canucks ellen idegenben az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) Nyugati főcsoportjának elődöntőjében. A két csapat párharca így 1–1-re áll. A Boston Bruins is idegenben nyert: a Flyerst verte meg 7–3-ra Philadelphiában a két együttes elő találkozóján.

VANCOUVER CANUCKS–NASHVILLE PREDATORS 1–2

Sokáig úgy tűnt, hogy Roberto Luongo az első mérkőzés után a második találkozón is hibátlanul védi a Vancouver kapuját a Nashville ellen, ám a Canucks hiába vezetett sokáig 1–0-ra Alex Burrows emberhátrányban szerzett góljával, Ryan Suter 67 másodperccel a rendes játékidő vége előtt egyenlített. Az ártalmatlannak tűnő lövés a meccset 44 védéssel záró Luongo korcsolyájáról pattant a kapuba.

A ráadásban aztán a vendégek kapusa, Pekka Rinne pillanatai következtek, aki állta a sarat, és nem kapott gólt, pedig hosszú ideig kellett helytállnia, mivel csapata csak a második hosszabbításban volt eredményes. Matt Halischuk majdnem 35 perc ráadást követően talált be.

A következő két mérkőzésen a Predators élvezheti a hazai pálya előnyét, és valószínűleg a nagy csatában kiharcolt győzelem plusz motivációt jelent a Nashville játékosainak a keddi összecsapás előtt.

PHILADELPHIA FLYERS–BOSTON BRUINS 3–7

A Flyers és a Bruins mérkőzése közel sem alakult ilyen izgalmasan, de tíz gólt is láthattak a nézők Philadelphiában. A vendégek a két-két gólt szerző David Krejci és Brad Marchand vezetésével 7–3-ra nyerték meg a párharc első találkozóját.

Ám ez a siker még nem jelent semmit a bostoniak számára, akik egy évvel ezelőtt 3–0-ra vezettek a Flyers elleni párharcban a rájátszásban, de utána mind a négy hátralévő meccsüket elbukták, ami harmadszor fordult elő az NHL történetében.

„Megpróbálok nem gondolni a tavaly történtekre, de ez nagyon nehéz, mert tudat alatt ott motoszkál bennem a legutóbbi kudarc. De megpróbálok csak a játékra figyelni. Ebben a társaim is sokat segítenek" – mondta David Krejci, aki két gólja mellett két asszisztot is adott.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Philadelphia Flyers–Boston Bruins 3–7
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–0, a Boston javára
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Vancouver Canucks–Nashville Predators 1–2 – kétszeri hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik