Háromnegyednyi Splash: 29 ponttal nyert a GSW

Vágólapra másolva!
2018.05.27. 08:21
null
Klay Thompson nagyot játszott a hatodik meccsen (Fotó: Twitter)
Ugyan az első negyedet még 17 ponttal megnyerte, ezt követően viszont esélytelennek bizonyult a Chris Pault nélkülöző Rockets a Golden State otthonában: a címvédő végül kiütéses, 29 pontos győzelmet aratott, és ismét kiegyenlítette az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nyugati döntőjét.

 

Golden State Warriors–Houston Rockets 115–86

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

Egy félidőt bírt a Rockets. Chris Paul nélkül a „régi” Houstont láttuk most a pályán, amely megpróbálja kintről szétdobni az ellenfeleit, és ez olyan jól sikerült a mérkőzés elején, hogy már-már azt hihettük, működhet ez az elképzelés. Eric Gordon azonnal bekezdett két hármassal, James Harden nagyon agresszív volt és bár elég sokat hibázott, ő is hozott extra dobásokat, Ariza és Tucker is berámolta, amit be kellett, így pedig 15–15 után állva hagyta ellenfelét a vendégcsapat – az első negyedet 39–22-re nyerte Mike D'Antoni együttese, komoly előnnyel várhatta a folytatást. A nagyszünet előtt azonban már faragni tudott a különbségből a GSW, majd jött az a bizonyos harmadik negyed: itt már csak pár percig tudta magát tartani a Rockets, de aztán elsöpörte Hardenéket a fantasztikusan játszó Splash Brothers, ez az időszak pedig meg is törte a texasiak ellenállását. A játékrészt 33–16-ra vitték el Duranték, itt pedig nem nagyon volt értelme tovább erőltetni a meccset houstoni oldalon és az utolsó negyedre teljesen szétestek: összesen kilenc pontot szenvedtek össze ekkor, így hiába kezdek parádésan, végül kiütéses vereséget szenvedtek. A párharc így a hetedik meccsen dől el Houstonban, ahol a nagy kérdés az, hogy pályára tud-e lépni CP3...

A második félidőben hengerelt a Warriors. Pocsékul kezdett a GSW, az első negyedben 8/12 hármast berámoló Houston valósággal átrohant a hazaiakon, ezt a leindításból szerzett pontok 19–4-es aránya is mutatta, ám a folytatásban előbb a védekezést, majd a támadást is összeszedte Steve Kerr csapata és végül simán hozta a meccset – a második, harmadik, negyedik negyedet 93–47-re nyerte a gárda, a második félidőben pedig 55–20-ra verte ellenfelét, mielőtt mindkét edző felküldte volna a cseresort. Elöl idei legjobb playoff-meccsét szállította a 35 pontot, közte 9/14 triplát berámoló Klay Thompson, mellette a 29 pontos, 6 gólpasszos Steph Curry is jó pár nagy dobással robbantotta az Oracle-t, Kevin Durantnek pedig ugyan nem ment igazán a dobás, de kiharcolt 14 büntetőt, ezzel tudott kozmetikázni. Az igazán „Splash” támadójáték mellett pedig a védekezést is muszáj kiemelni náluk, Thompson négy labdát szerzett, Curry három blokkot osztott ki, Draymond Green pedig négy labdaszerzéssel és öt blokkal zárta az estét tíz lepattanó, valamint kilenc gólpassz mellett – az első negyed után megsemmisítették a Houstont, bár időbe telt, mire eltüntették a 17 pontos hátrányt. A Golden State-nek most Andre Iguodalára sem volt szüksége a sikerhez, magabiztosan utazhat vissza Houstonba a mindent eldöntő hetedik mérkőzésre.

A Warriors legjobb dobói: Thompson 35/27, Curry 29/15, Durant 23/3
A Rockets legjobb dobói: Harden 32/12, Gordon 19/12, Ariza 14/6

NBA, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
Golden State Warriors–Houston Rockets 115–86
(22–39, 29–22, 33–16, 31–9)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik