Harmadszor is simán átlépett a San Antonión a Houston

Vágólapra másolva!
2018.03.13. 08:26
null
James Hardenék taszították lejjebb a Spurst (Fotó: NBA Twitter)
Három fontos játékosát is nélkülözte a Spurs az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) kedd hajnali rangadóján, nélkülük pedig nem is tudta megszorítani a társaság a ligaelső Houstont – Gregg Popovich együttese ezzel a vereséggel jelenleg nem tartózkodik rájátszást érő helyen. A Portland ezúttal sem hibázott és megszerezte sorozatban a tizedik győzelmét, illetve nyerni tudott az OKC, valamint a Bucks is – nézzük, hogy mi történt hajnalban!

 

Houston Rockets–San Antonio Spurs 109–93

Sima vereség. Kawhi Leonard, LaMarcus Aldridge és Manu Ginóbili nélkül reménytelen volt a Spurs támadójátéka és esély nélkül kapott ki a társaság, csak addig voltak pariban Murrayék, ameddig a back-to-backet játszó Rockets nem pörgött fel igazán. Az alig 40 százalékos mezőnymutató és az 50–36-ra elveszített lepattanózás is jelzi, hogy nem álltak a helyzet magaslatán a vendégek, de ez természetes ott, ahol (minden tisztelettel) Bryn Forbes és Derrick White a két legjobb pontszerző. Gregg Popovich annyira nem is erőltette meg játékosait, a kezdőben ugyanis Patty Mills mindössze kilenc, Pau Gasol és Kyle Anderson 15-15, Dejounte Murray 20 percet kapott, túlságosan tartalékolni viszont nincs már idő: az együttes az utóbbi hat meccséből ötödször szenvedett vereséget és jelen pillanatban nincs playoff-helyen a tabellán.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

Üzembiztos győzelem. Annak ellenére hozta simán ezt a mérkőzést a Houston, hogy a back-to-back érződött a dobásokon és 30 százalék alatt tripláztak Arizáék, de a védekezésre ezúttal is odafigyeltek, támadásban pedig a visszatérő James Harden gyújtotta be a rakétákat a harmadik negyedben: egymaga 16 pontot szórt ebben a játékrészben, a hazai előny pedig bőven húsz egység fölé hízott. Ez elégnek is bizonyult ahhoz, hogy Mike D'Antoni is pihenőt adjon játékosainak, csapata pedig idén harmadszor is könnyedén lépett át a San Antonión, így kétmeccses előnnyel várhatja a Clippers elleni ütközetet – a hátralévő 15 találkozóból kilencet otthon, hatot idegenben játszik le a gárda, de a következő egy hét azért nem lesz egyszerű számára, sorozatban négy nyugati rangadót vív meg, ebből hármat idegenben, közte egy back-to-backkel.

A Rockets legjobb dobói: Harden 28/6, Paul 18/6, Ariza 15/9
A Spurs legjobb dobói: White 14/12, Forbes 14/3, Gay 13/3

Memphis Grizzlies–Milwaukee Bucks 103–121

Brandon Jennings visszatért. Egészen három évvel ezelőttig rendben volt Brandon Jennings NBA-pályafutása, voltak nagy meccsei és 15-19 pont között átlagolt első hat szezonjában Milwaukee-ban és Detroitban, aztán jöttek a sérülések, problémák és azóta egyre kevesebbet láttuk – olyannyira, hogy ezt a szezont Kínában kezdte meg. Nemrég csatlakozott a Bucks G-ligás együtteséhez, majd most vasárnap az első csapatnál tűnt fel és rögtön letette a névjegyét az első meccsén: csak a második negyedben 11 pontot és 5 gólpasszt jegyzett, végül pedig 16 pontos, 12 lepattanós dupla duplával nyitotta „új” NBA-karrierjét 24 játékperc alatt. Joe Prunty elismerősen beszélt róla és volt is lehetősége próbálgatni a hátvédet, mert a Memphis ezúttal sem fejtett ki túl nagy ellenállást, „csökkentett módban” is nagyarányú győzelmet aratott a Milwaukee – simán hozták a kötelezőt a vendégek, ezzel ismét megelőzték a tabellán a Miamit.

Hol lesz a vége? Sorozatban a 18. vereségét gyűjtötte be a Memphis, ezen a téren már utolérte a Phoenixet és eggyel kevesebb győzelmének köszönhetően jelenleg a liga legrosszabb mérlegét birtokolja. A 18-as bukószéria a leghosszabb ilyen jellegű sorozat, mióta Memphisben van a franchise, a szezon során pedig már a 27. különböző összetételű kezdőcsapat futott ki a gárda színeiben a parkettre – meglátjuk, hogy meddig megy így ez a Grizzliesnél...

A Grizzlies legjobb dobói: Gasol 17, Brooks 16/6, Martin 16/3, McLemore 16/9
A Bucks legjobb dobói: Middleton 24/6, Adetokunbo 20/3, Jennings 16/9

Oklahoma City Thunder–Sacramento Kings 106–101

Már negyedik a Thunder. Ugyan a vártnál nehezebben, de hozta a kötelezőt az OKC, ezzel a sikerrel pedig már fellépett a nyugati negyedik helyre, fél meccsel megelőzve a Pelicans, Timberwolves kettőst. Egyszerű viszont nem volt a mérkőzés a hazaiak számára, ugyan Carmelo Anthony és Paul George is jobban dobott, mint az utóbbi meccseken, de nem tudtak nagyobb előnyt felépíteni, sőt, a harmadik negyed végén a Kings vezetett és egészen a hajráig pariban is volt. Russell Westbrook aztán 88–85-nél tért vissza a pályára és az ő energiája eldöntötte a küzdelmet, pillanatok alatt kipipálhatta idei 20., karrierje 99. tripla dupláját, és bár nem dobott jól, vezérletével itt meglépett ellenfele elől a Thunder – innen egyszer még feljött a Sacramento 104–101-re, de 17 másodperccel a vége előtt Corey Brewer elsüllyesztett két büntetőt, ez volt az utolsó szó. Az All Star óta 7–3-ra áll a gárda és bár egyáltalán nem meggyőző a kisebb csapatok ellen, a győzelmeket azért hozza, Brewer kiválóan beépült, az egyetlen problémát Steven Adams sérülései jelentik: két napja a bokája, most a csípője miatt fejezte be a meccset a harmadik negyedben.

Jár a taps a Kingsnek. Egy back-to-back második felén volt nagyon stabil a vendégcsapat úgy, hogy előző este kis túlzással feltartott kezekkel kapott ki a Denvertől – ezúttal viszont harcosan kosárlabdáztak Hieldék és megszorították ellenfelüket. Egy kis extra kellett volna még támadóoldalon és meglepetést is okozhattak volna, de hiába jutott el 19 pontig Bogdanovics, illetve hiába dupla duplázott Fox, összességében gyengén (alig 40 százalékkal, átütőerő nélkül) dobott az együttes, így hiába nyerte meg a lepattanózást, a hajrában végül alulmaradt – csütörtök hajnalban a Miamit fogadja, ott lehet javítani.

A Thunder legjobb dobói: Anthony 21/15, George 21/12, Westbrook 17/6
A Kings legjobb dobói: Bogdanovics 19/9, Jackson 15/9, Temple 15/9

Portland Trail Blazers–Miami Heat 115–99

Megvan a tizedik is. Nem rontotta el a kötelezőnek számító győzelmet a Portland és megszerezte sorozatban tizedik sikerét is, ezzel megerősítette a nyugati harmadik helyét – sok rangadó vár még a társaságra az alapszakaszban, de jó úton jár egy kiemelkedő eredmény felé. Damian Lillard ezúttal is MVP-formát hozott (32 pont, 7/14 tripla, 10 gólpassz), Jusuf Nurkic dominált a festékben (27 pont, 16 lepattanó, 3 blokk), CJ McCollum is hozzátette, amit kellett (17 pont, 5 gólpassz), a padról pedig Evan Turner és Zach Collins érte el a tízpontos határt. Simán is alakult a meccs a hazaiak számára, de a negyedik negyed elején jött egy rövidzárlat és egy 18–2-es Heat-futás, amellyel három pontra csökkent a távolság, de ekkor ismét előlépett Lillard, bevert egy triplát és kirángatta csapatát a gödörből, így végül magabiztos Blazers-siker született.

Hiába a felzárkózás. Dwyane Wade és Hassan Whiteside nélkül alárendelt szerepet játszott a Miami a mérkőzés nagy részében, Bam Adebayo 1/10-es mezőnymutatója is érzékenyen érintette a társaságot, de a záró etapban így is sikerült (főleg) a cseréknek szűk négy percre mindent feledtetni: a Tyler Johnson, McGruder, Ellington, Winslow, Olynyk sor parádézott elöl-hátul és egyetlen kosárnyira csökkentette a hátrányt, de ennél tovább nem jutottak, jött Lillard és minden visszatért a korábbi kerékvágásba. A floridaiak ezzel ismét csak nyolcadikak Keleten, de az előnyük öt meccs a Pistonsszal szemben, a rájátszásba jutás miatt egyelőre nem kell különösebben aggódniuk.

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 32/21, Nurkic 27, McCollum 17/6
A Heat legjobb dobói: Dragic 23, T. Johnson 17/12, Winslow 15/6

NBA, ALAPSZAKASZ
Oklahoma City Thunder–
Sacramento Kings 106–101 (19–16, 27–24, 32–39, 28–22)
Memphis Grizzlies–Milwaukee Bucks 103–121 (24–32, 26–32, 23–26, 30–31)
Houston Rockets–San Antonio Spurs 109–93 (25–21, 29–22, 34–24, 21–26)
Portland Trail Blazers–Miami Heat 115–99 (34–25, 25–22, 29–25, 27–27)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik