Győztes tripla Lillardtól, statisztikai csoda Batumtól

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.12.17. 10:35
null
Bryant (balra) ismét 30 pont fölé jutott, ezúttal a Philadelphia ellen (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában mára virradóra csupán négy mérkőzést játszottak le, de így is fantasztikus dolgokat láthattunk, hiszen egy nagyon ritka statisztikai „csodát" teljesített a Portland ásza, Nicolas Batum, Damian Lillard ugyanezt a meccset egy utolsó másodperces triplával nyerte meg a nagy hátrányból visszajövő New Orleans ellen, Jose Calderon pedig tripla duplával vezette diadalra a Torontót a Houston ellen. A Los Angeles Lakers zsinórban másodszor nyert idegenben, ráadásul most igen meggyőző játékkal, illetve fölénnyel nyertek Kobe Bryanték Philadelphiában. Nézzük, hogyan alakultak az egyes összecsapások!

 

Toronto Raptors–Houston Rockets 103–96

A Raptors Kyle Lowry és Andrea Bargnani nélkül is igen hatékony játékot kezdett el játszani, úgy fest, hogy a nagyon „puha" olasz nélkül csapatként jobban funkcionál egyelőre a kanadai gárda. A Lowry helyén kezdő Jose Calderon idei második tripla duplájával vette vállaira a Torontót (18 pont, 10 lepattanó, 14 gólpassz), míg a 24 pontos Alan Anderson sérülés után visszatérve élete meccsét játszotta a kicsit enervált houstoniak ellen. A 28-at szóró Harden főszereplésével még szorongatott a végjátékban a Rockets, de igazán közel már nem jött a texasi alakulat.

A Raptors legjobb dobói: A. Anderson 24, DeRozan 19, Calderon 18
A Rockets legjobb dobói: Harden 28, Mark. Morris 19, Parsosns 12


Philadelphia 76ers–Los Angeles Lakers 98–111

A Philadelphiában (is) nevelkedő Kobe Bryant ihletett formája (34 pont, 6 gólpassz), valamint Metta World Peace nagyon hasznos játéka (19 pont, 16 lepattanó, 4 szerzett labda, 2 blokk) azt eredményezte, hogy a Lakers simán két vállra fektette a Jrue Holidayt nélkülöző Sixerst és igen hosszú idő után két mérkőzést tudott egyhuzamban nyerni. A vendégeknél a fiatal Darius Morris is extrát hozott a maga 15 pontjával, Dwight Howard pedig 17 pontos, 11 lepattanós dupla duplájával úr volt a palánk alatt. A Sixers legjobbja a hihetetlen dobásokat értékesítő Nick Young volt, aki kezdőként 30-at szórt, de nem igazán voltak követői ezen az estén, nehéz időszak előtt áll a Collins-legénység.

A 76ers legjobb dobói: N. Young 30, Turner, Hawes 16-16
A Lakers legjobb dobói: Bryant 34, World Peace 19, D. Howard 17

 

Sacramento Kings–Denver Nuggets 97–122

A 19 pontos JaVale McGee főszereplésével nagyon korán tett szert jelentős előnyre a Nuggets, így Isaiah Thomas újra megpróbálhatta, amit egy nappal korábban, ám most nem tudta már annyira közel hozni a Kingst a maga késői 20 pontjával, mint 24 órával korábban. A 11 egységig jutó Andre Iguodala két pont, illetve lepattanó híján tripla duplázott, Danilo Gallinari pedig 18 pontos produkcióval rukkolt ki, valóban hengerelt ma a Denver.

A Kings legjobb dobói: I. Thomas 20, Cousins 19, Salmons 16
A Nuggets legjobb dobói: McGee 19, Gallinari 18, J. Hamilton 15

PLUSZ-MÍNUSZ
A nap hőse: Az öt statisztikai kategóriában is legalább 5-öt elérő Nicolas Batum, aki 11 pontos, 10 gólpasszos dupla dupláját egy 5 lepattanós, 5 szerzett labdás, 5 blokkos produkcióval egészítette ki.
A nap lúzere: Jeremy Lin, aki borzasztó napot fogott ki Torontóban, csak 7 pont és 2 gólpassz érkezett tőle, pedig tavaly még a Knicks színeiben élete egyik legjobb mérkőzését játszotta Kanadában...

Portland Trail Blazers–New Orleans Hornets 95–94

A legutóbb 2006-ban (!) teljesített statisztikai remek, az úgynevezett „five-by-five" újra értelmet nyert az NBA-ben - köszönhetően a 11 pontos, 10 gólpasszos, 5 lepattanót szerző, 5 blokkot kiosztó és 5 labdát lopó Nicolas Batumnak, az ő elképesztően hasznos játékával, illetve a 20 egységig jutó LaMarcus Aldrdige remeklésével elszakadt a Blazers és már 16-os fórban is volt, ám jött a hét triplát értékesítő Ryan Anderson, valamint a tripla duplához nagyon közel járó Greivis Vasquez (23 pont, 8 lepattanó, 11 gólpassz), s az ő vezetésükkel egalizált a Hornets, de a mindig ponterősen játszó újonc, Daman Lillard beverte az utolsó másodpercen a győztes triplát és megnyerte a meccset a hazaiaknak. A Portland öröme azért nem lehet felhőtlen, mert Aldridge a hajrában megsérült, Wesley Matthews is csak három percet bírt ráadásul, úgyhogy két kezdőjét vesztette ma el az oregoni alakulat.

A Blazers legjobb dobói: Hickson 24, Aldridge 20, Lillard 16
A Hornets legjobb dobói: R. Anderson 26, Vasquez 23, A. Davis 23

NBA
ALAPSZAKASZ, 46. JÁTÉKNAP
Toronto Raptors–Houston Rockets 103–96
Philadelphia 76ers–Los Angeles Lakers 98–111
Sacramento Kings–Denver Nuggets 97–122
Portland Trail Blazers–New Orleans Hornets95–94
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik