Győzelemmel kezdett a Lakers és a Dallas

Vágólapra másolva!
2010.04.19. 08:39
null
Parkert és a Spurst hatástalanította a Dallas (Fotó: Reuters)
Címkék
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság rájátszásának első körében a Los Angeles Lakers hazai pályán nyert az Oklahoma City Thunder ellen. Győzelemmel kezdett nyugaton továbbá a Dallas Mavericks és a Portland Trail Blazers. Keleten az Orlando Magic a Charlotte Bobcats ellen diadalmaskodott.

A Dallas elsősorban Dirk Nowitzki szenzációs játékának köszönhetően hazai pályán verte meg a San Antonio Spurst. A német kosaras 36 pontjának is hála a Mavericks a nyugati negyeddöntő első mérkőzésén 100–94-es győzelmével tartotta meg pályaelőnyét.

Nowitzki mindössze két dobását rontotta el a mérkőzésen: mezőnyből 14 kísérletéből 12 talált célba, míg a büntetővonalról mind a tizenkétszer eredményes volt. A harmadik negyedben – amikor ellépett ellenfelétől a Mavs – a német klasszis 13 pontot szórt.

„Ma este mindent megtettünk Dirk ellen, amit csak lehetett. Kipróbáltunk több különböző taktikai variációt is, de ő rendre hatástalanította ezeket" – nyilatkozta elismerően az ellenfél legjobbjáról Gregg Popovich, a Spurs főedzője.

Nowitzki – aki pályfutása 12. playoffmeccsén ért el legalább 35 pontot – mellett Caron Butler 22 ponttal, Jason Kidd pedig 13 ponttal és 11 assziszttal vette ki a részét a sikerből. A másik oldalon Tim Duncan 27, Manu Ginóbili 26 pontja kevés volt a győzelemhez.

Sikerrel kezdte a rájátszást a nyugati alapszakaszgyőztes Los Angeles Lakers is. A bajnokcsapat az Oklahoma City Thundert intézte el hazai pályán 87–79-re, amivel gyakorlatilag „el is intézte" a párharcot – már ha egy érdekes statisztikai adatot veszünk alapul. Phil Jackson vezetőedző ugyanis eddig mind a 44-szer továbbjutott (24-szer a Chicagóval és 20-szor a Lakersszel) aktuális csapatával, ha megnyerte az első összecsapást egy páros sorozatban.

Ezúttal Kobe Bryant 21, Pau Gasol 19 pontot szerzett, de a Lakers nagy örömére visszatért sérüléséből Andrew Bynum is, aki 13 pontja mellé leszedett 12 lepattanót, s négyszer blokkolt is.

A Portland Trail Blazers az első meccsen elvette a Phoenix Suns pályaelőnyét, miután 105–100-ra nyert a főcsoport-negyeddöntő első mérkőzésén. Andre Miller 15 pontot szerzett a negyedik negyedben, összesen pedig 31 pontjával beállította saját playoffcsúcsát.

Keleten az Orlando Magic érvényesítette a papírformát és a hazai pálya előnyét a Charlotte Bobcats elleni 98–89-es győzelmével.

NBA, RÁJÁTSZÁS 
NYUGATI FŐCSOPORT
Los Angeles Lakers (1.)–Oklahoma City Thunder (8.) 87–79
A párharc állása: 1–0 a Los Angeles Lakers javára  
Dallas Mavericks (2.)–San Antonio Spurs (7.) 100–94
A párharc állása: 1–0 a Dallas javára  
Phoenix Suns (3.)–Portland Trail Blazers (6.) 100–105
A párharc állása: 1–0 a Portland javára  
KELETI FŐCSOPORT
Orlando Magic (2.)–Charlotte Bobcats (7.) 98–89
A párharc állása: 1–0 az Orlando javára  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik