Gyász: nem volt feketedoboz Kobe Bryant helikopterében

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.01.28. 08:46
A TMZ hírportál úgy tudja, hogy nem volt feketedoboz abban a helikopterben, amely Kobe Bryanttel, lányával, a 13 éves Gigivel és másik hét áldozattal a fedélzetén lezuhant.

Mint a kedd hajnali cikkben olvasható, a baleset körülményeit vizsgáló Egyesült Államok Nemzeti Közlekedésbiztonsági Testülete (NTSB) megtudta, hogy a kosárlegenda 1991-es gyártású Sikorsky S–76B helikopterében nem volt kötelező feketedobozt elhelyezni – ennek pontos hátteréről a TMZ nem ír.

A portál viszont hozzáteszi, hogy a helikopterben volt egy iPad, amelyet a repülési útvonalhoz, időjárási adatokhoz és egyéb repülési elemekhez használtak, az NTSB ezt az eszközt hamarosan megvizsgálja. Az NTSB emellett a nyilvánosságtól is segítséget vár, s fényképeket kért azoktól, akik a baleset idején a helyszín közelében tartózkodtak, hogy a fotók alapján pontosabban meghatározhassák az időjárási viszonyokat.

Ugyancsak a TMZ írja, hogy a roncsokat a megyei seriff többedmagával lóháton őrzi a fosztogatók miatt.

A megyei seriff többedmagával lóháton őrzi a roncsokat (Fotó: tmz.com, Backgrid)
A megyei seriff többedmagával lóháton őrzi a roncsokat (Fotó: tmz.com, Backgrid)

Mint ismert, több utassal együtt Kobe Bryant – aki már játékosként is rendszeresen Sikorsky S-76-os típusú helikopterével utazott, többek között a Los Angeles Lakers mérkőzéseire is a STAPLES Centerbe – volt ott a helikopteren, amely eddig ismeretlen okokból lezuhant, és kigyulladt.

Az ABC hírcsatorna beszámolója szerint helyi idő szerint reggel 10 órakor (magyar idő szerint 19 órakor) a dél-kaliforniai Calabasas közelében, ködös időjárásban zuhant le a helikopter, fedélzetén öt emberrel. Utóbbi információt vasárnap éjjel a hivatalos szervek korrigálták: nem öt, hanem kilenc ember tartózkodott a gépen.

A Los Angeles-i rendőrség közlése szerint a lezuhant gép azonnal kigyulladt, ahogy a körülötte lévő bozótok is, így a tűzoltók rendkívül nehezen tudták megközelíteni.

A balesetet senki sem élte túl. Az egykori sportoló felesége, Vanessa Bryant mellett három gyermekét, Nataliát, Biancát és Caprit hagyta hátra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik