Gálázott az Atlanta, Isaiah Thomas is megsérült

GOBODICS TAMÁS (kezdo5.hu)GOBODICS TAMÁS (kezdo5.hu)
Vágólapra másolva!
2016.04.27. 09:25
null
A Bostonnak esélye sem volt Atlantában, ráadásul Isaiah Thomas (labdával) megsérült (Fotó: Reuters)
A gyenge kezdés után parádés dobóformát mutatva lemosta a pályáról a Bostont az Atlanta, ráadásul a Celticsnél megsérült Isaiah Thomas – két nap múlva már az életéért játszik Brad Stevens csapata. A másik találkozón a Toronto óriási felzárkózást produkált a negyedik negyedben és végül megverte a 39 pontos Paul George által húzott Indianát – ez a párharc is 3–2-ről folytatódik majd. Nézzük, hogy mi történt az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában ma hajnalban!

 

Toronto Raptors–Indiana Pacers 102–99

Nagyot hajrázott és megúszta a Raptors. Az Indiana a parádés első negyed után végig kézben tartotta a találkozót és még a harmadik játékrész végén is tizenöt pont volt a különbség a két csapat között. A Toronto azonban ekkor megrázta magát, a cserejátékosok lendületet adtak elöl-hátul és egy 15–2-es (!) futással átvették a vezetést, az utolsó perceknek már előnnyel vágtak neki. A hajrában a 34 pontig jutó és eddigi messze legjobb meccsét hozó DeRozan, valamint Kyle Lowry is betalált, előbbi a vége előtt pár másodperccel elsüllyesztett két büntetőt, 102–99-re módosítva az állást. Az utolsó támadásnál beduplázták George-ot, az üresen álló Solomon Hill triplája viszont bevágódott a dudaszó pillanatában – mint kiderült, egy tizedmásodperccel később engedte el a labdát, mint kellett volna, így a kosarat nem adták meg...

Totális összeomlás. Az első negyedben 7/10 triplát süllyesztett el az Indiana, Paul George 22 pontnál járt félidőben, összességében pedig 39-ig jutott 8 lepattanó és 8 gólpassz mellett – szenzációs estéje viszont végül nem ért győzelmet. A záró etap elején kiesett a ritmusból a Pacers, eltűnt a nagy előny, frusztrált és pontatlan lett a gárda, így az utolsó játékrészben összesen kilenc pontot tudott szerezni – ez a meccsbe, és lehet, hogy a szériába is került. Odatették a kést a Toronto nyakára, de elpuskázták a lehetőséget, így legjobb esetben is idegenbeli hetedik meccsen juthatnak tovább – most már egyértelműen a Raptors felé billen a mérleg nyelve.

A Raptors legjobb dobói: DeRozan 34/6, Lowry 14/3, Valanciunas 11
A Pacers legjobb dobói: George 39/15, G. Hill 15/12, Turner 14

A párharc állása: 3–2 a Raptors javára

Atlanta Hawks–Boston Celtics 110–83

Hatalmas fordulat. A mérkőzés elején az Atlanta ismét nem találta a ritmust, üres dobásokat hibáztak Millsapék, nem jöttek ki a figurák és másfél negyed után mindössze 19 pontnál tartottak. Ekkor azonban varázsütésre elkezdett minden működni a hazaiaknál, Kent Bazemore sorozatban három triplát rámolt be, a gárda pedig zsinórban 12 dobást értékesített – egy 28–8-as futással átvették a vezetést. A lendület innentől is megmaradt, az első másfél negyedben szerzett 19 pont után a következő másfél játékrészben 70 (!) egységet írt a táblára a Hawks és a különbség elkerülte a harmincat – valósággal kiütötte ellenfelét a hazai alakulat. Ezzel karnyújtásnyira került a második körtől, péntek hajnalban Bostonban zárhatja le a sorozatot.

Isaiah Thomas megsérült. Az utóbbi két nap történései után újabb kulcsjátékos sérüléséről kell beszámolnunk, a Boston vezére ugyanis a negyedik negyedben szenvedett bokasérülést és azonnal be is sántikált az öltözőbe – pontosat egyelőre nem tudni, de ez nem túl biztató a Celticsre nézve. Thomas egyébként sem játszott jól (hét pont 12 dobásból) és a teljes Boston mély apátiába süllyedt – hogy ebből hogy tudnak felállni két nap múlva (lehet, hogy Thomas nélkül), azt nehéz megmondani...

A Hawks legjobb dobói: Scott 17/6, Teague 16/3, Bazemore 16/12
A Celtics legjobb dobói: Turner 15/3, Crowder 10/6, Smart 10/6, Sullinger 10/3

A párharc állása: 3–2 a Hawks javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik