Fővárosi hőstettek: talpra állt a Washington és az Ottawa

Vágólapra másolva!
2012.04.15. 08:05
null
Az Ottawa Nick Foligno góljával harcolta ki a hosszabbítást New Yorkban (Fotó: Reuters)
Címkék
A Washington Capitals Nicklas Bäckström második hosszabbításban szerzett góljával 2–1-re győzött a Bruins ellen Bostonban az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának negyeddöntőjében, és ezzel egyenlített a párharcban. Az Ottawa Senators, a St. Louis Blues és a Chicago Blackhawks is győzött, és 1–1-re áll.

A második meccsen sem bírt egymással a rendes játékidőben a Boston és a Washington, de legalább esett gól, a fővárosiaknál Troy Brouwer, a címvédőnél Benoit Pouliot talált be a rendes játékidőben. Így következhetett az első hosszabbítás, aztán a második, amelynek 3. percében Nicklas Bäckström végül eldöntötte a találkozót, és egyenlített.

A párharc továbbra is elsősorban a két kapus brillírozásáról szól, a washingtoniaknál Braden Holtby ezúttal 43 lövést hárított, mint a Bruinsban Tim Thomas 37-szer védett. A döntő gólt szerző Bäckström szerint a kapusok mellett a védelmek is zseniálisak.

„Bár sok a kapura lövés, igazi helyzetből nagyon kevés van. Persze ez nem meglepő, erre számítottunk, és ilyen lesz az egész párharc. Talán a szurkolók számára unalmas, a jégen nagyon élvezetes az ilyen hoki" – mondta a svéd.

„Hosszú széria lesz, nagyon fontos volt, hogy megkaparintsuk a pályaelőnyt, amelyet a Boston ellen nehéz lesz megtartani Washingtonban. Örülünk neki, hogy olyan helyzetbe kerültünk, hogy megpróbálhatjuk, de ez után a meccs után pihennünk kell" – tette hozzá Alekszandr Ovecskin csapatkapitány.

Némi meglepetésre a kanadai főváros csapata, a Senators is egyenlíteni tudott az első kiemelt New York Rangers otthonában. Az első találkozót magabiztosan megnyerő Rangers ezúttal is jól kezdett, kétszer is vezetett, de az Ottawa felállt a padlóról, és a hosszabbításban a „verőember" Chris Neil ritka góljával nyerőember lett.

„Nem volt nagy gól, de ritkán lehet megnyerni egy ilyen meccset nagy góllal. Ráadásul a lehető legjobb pillanatban jött, úgyhogy büszke vagyok rá" – mondta a Henrik Lundqvistról kipattanó pakkot a kapuba terelő Neil.

A két nyugati párharcban is egyenlítést láthatott a közönség, St. Louisban örültek is neki, hogy a San Jose ellen hosszabbításnak elbukott első találkozó után ezúttal sima hazai diadal született.

Phoenixben viszont a Chicago örülhetett. Az első meccsen a hosszabbítást 15 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt kicsikaró, a ráadásban mégis elbukó Blackhawks ezúttal még jobban kiélezte a helyzetet, hat másodperccel az alapidő letelte előtt egyenlített Patrick Sharp révén.

A Coyotes, amely a múltkor nem ingott meg, ezúttal, bár megint voltzak nagy helyzetei, nem tudta behúzni a hosszabbítást, amelynek 11. percében Bryan Bickell (aki a meccs első gólját is szerezte) Viktor Stalberg előkészítését követően a hazai harmad közepéről betalált.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
New York Rangers (1. kiemelt)–Ottawa Senators (8.) 2–3 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
Boston Bruins (2.)–Washington Capitals (7.) 1–2 – kétszeri h.u.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
St. Louis Blues (2.)–San Jose Sharks (7.) 3–0
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
Phoenix Coyotes (3.)–Chicago Blackhhawks (6.) 3–4 – h. u.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik