Fontos bostoni győzelem a nagydöntőért

Vágólapra másolva!
2011.05.20. 08:57
null
Thomason ma nem jutott át a korong (Fotó: Reuters)
Címkék
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában a Boston Bruins elsősorban Tim Thomas kapus hibátlan teljesítményének, 31 védésének köszönhetően idegenben 2–0-ra legyőzte a Tampa Bayt, így az elveszített első meccs után immár 2–1-re megfordította az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állását.

 

A párharc első mérkőzésén hazai jégen elszenvedett 5–2-es vereség után igencsak megemberelte magát a Bruins: előbb egy rendkívül szoros meccsen aratott 6–5-ös sikert Bostonban, most pedig már a Tampa otthonából is győztesként távozhatott.

A Keleti főcsoport döntőjében hét esztendő óta először jégre lépő Tampa nem igazán tudta a saját látványos játékát hozni, az első harmad második percében pedig már hátrányba is került David Krejcí találata után.

A Ligthning ugyan mindent megtett az egyenlítés érdekében, csak az nem akart összejönni: a vendégek kapusának, Tim Thomasnak 31 alkalommal kellett bravúrt bemutatnia, hogy góltól mentse meg alakulatát, sőt a harmadik játékrészben Andrew Ference – a korongot a kapus lába közt ellőve – tovább növelte együttese előnyét, beállítva ezzel a 0–2-es végeredményt.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban tehát 2–1-re fordított a Bruins. A csapatok legközelebb szombaton ugyancsak Tampában csapnak össze, majd két nappal később már fordított felállásban korcsolyáznak jégre, ahol a Boston akár végleg eldöntheti a nagydöntőbe jutást.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Tampa Bay Lightning (5.)–Boston Bruins (3.) 0–2
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2–1 a Boston javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik