Flyers-feltámadás és egy zseniális lábpassz a playoff nyitányán

Vágólapra másolva!
2012.04.12. 08:58
null
Sidney Crosby és csapata, a Pittsburgh jól kezdett, de végül „belealudt” a Philadelphia elleni meccsbe <br />(Fotó: Action Images)
Címkék
Három mérkőzéssel megkezdődött a rájátszás az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). Az otthon kezdők közül kikapott a Pittsburgh a Philadelphiától, a Vancouver pedig a Los Angelestől. A Nashville viszont hazai pályán legyűrte a Detroitot.  


Nem akármilyen győzelemmel kezdte a rájátszást az alapszakaszt a Keleti főcsoport ötödik helyén végző, így a playoff első meccsét a negyedik Pittsburgh otthonában kezdő Philadelphia.

A Flyers ugyanis egy harmad alatt háromgólos hátrányba került a Penguins ellen, és még a harmadik harmad 9. percében is a hazaiak vezettek 3–1-re. Ekkor azonban beindult a Flyers-henger. Brayden Schenn egy góllal és két gólpasszal, Danny Briere pedig két góllal zárta a meccset a vendégeknél, de az igazi hős Jakub Vorácek lett, aki a hosszabbításban közelről bekotorta a kapuba a Marc-André Fleuryről kipattanó korongot.

A hazaiaktól a gólt és gólpasszt is jegyző Sidney Crosbyt lehet kiemelni, de a csapatával együtt a mérkőzés második felére ő is „elfogyott”.

A Los Angeles szintén idegenben győzött, méghozzá 4–2-re az alapszakaszt ligaelsőként záró Vancouver otthonában. A Kings jóval többet lőtt kapura, és sokat elárul a mérkőzésről, hogy a beszámolók szerint a három kapott gól (az utolsót üres kapura lőtték a vendégek) ellenére a Canucks legjobbja a 38 kísérletből 35-öt hárító Roberto Luongo volt.

A meccsen egyébként a hazaiak szereztek vezetést és a folytatásban is szoros volt a találkozó, ugyanis az utolsó játékrésznek még 2–2-es döntetlennel vágtak neki a csapatok. A Canucks támadósorában azonban ezúttal nem akadt nyerőember, pedig az utolsó harmadban kétszer is a hazaiak játszhattak emberelőnyben. Gólt mégis a Kings szerzett – Jeff Carter bal lábbal, méghozzá külsővel(!) tálalt a hosszún érkező Dustin Penner elé, aki a kapuba bombázott, és ezzel tulajdonképpen eldöntötte a mérkőzést.(Dustin Brown üres kapus gólja a végén már csak a kegyelemdöfés volt.)

GÓLPASSZ KÜLSŐVEL AZ NHL-BEN!

A játéknap egyetlen hazai győzelmét a Nashville aratta a Detroit fölött. A Predators a kétgólos Gabriel Bourque vezérletével nyert 4–3-ra, de fontos szerepe volt a győzelemben a 37 lövésből 35-öt hatástalanító Pekka Rinne kapusnak is.

NHL
RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ
KELETI FŐCSOPORT
Pittsburgh Penguins (4.)–Philadelphia Flyers (5.) 3–4 – hosszabbítás után
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 0–1
NYUGATI FŐCSOPORT
Nashville Predators (4.)–Detroit Red Wings (5.) 3–2
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–0
Vancouver Canucks (1.)–Los Angeles Kings (8.) 2–4
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 0–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik