Elsőként a Phoenixet kisöprő Detroit jutott tovább

Vágólapra másolva!
2011.04.21. 10:48
null
A Red Wings már készülhet a következő körre (Fotó: Action Images)
Címkék
Elsőként a Detroit Red Wings jutott tovább az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság 2011-es rájátszásának első fordulójából. A „vörös szárnyak” a legutóbbi játéknapon 6–3-ra győztek a Phoenix Coyotes otthonában, s ezzel 4–0-ra megnyerték az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcot.

Kétség nem fér hozzá, hogy a Detroit dominált a Phoenix elleni szériában. A Red Wings a két csapat közötti főcsoport-negyeddöntő valamennyi mérkőzésén legalább négy gólt ütött riválisának, a negyedik, egyben utolsó összecsapáson 6–3-ra nyert, kisöpörve ezzel a Coyotest a playoffból.

A phoenixi csapat legutóbb még Winnipeg Jets néven jutott tovább playoffpárharcból, azóta 13-szor próbálkozhatott – sikertelenül. Ezzel a klub hatalmas negatív aktív rekordot tart, az NHL második legsikertelenebb csapata ebből a szempontból a New York Islanders, amely 1993 óta nem jutott tovább a rájátszásban, azóta erre hat alkalma is volt.

A mostani mérkőzésen jól tartotta magát a Coyotes, amely az utolsó harmadnak még 3–3-as állással vágott neki. A játékrész második felében aztán nem egész két perc leforgása alatt Daniel Cleary és Todd Bertuzzi is betalált, amivel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Végül Patrick Eaves alakította ki a 6–3-as végeredményt.

„Nagyon jó széria volt ez a számunkra. Mondjuk, mindig pozitív dolog, amikor négy meccset tudsz nyerni egymás után” – mondta Mike Babcock detroiti edző a negyedik mérkőzés lefújását követően.

A Detroit úgy zárta le a Phoenix elleni sorozatot, hogy 13 játékosa is betalált a négy mérkőzésen, összesen pedig 16-an mondhatják magukat pontszerzőnek a Coyotes ellen.

Akárcsak a Detroit, az Anaheim is 6–3-as győzelmet aratott a játéknapon. A Ducks a Nashville Predatorst verte meg, de ezzel csak 2–2-re alakította az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcot. Ráadásul ezen a mérkőzésen is az utolsó harmad döntött: 3–3 után az utolsó játékrész elején döntötték el a meccset a „kacsák”.

A játéknapon két keleti meccs is csak kétszeri ráadás után dőlt el. New Yorkban a 3–3-as rendes játékidőt követően Jason Chimera gólja döntött a Washington javára, míg Tampa Bayben James Neal ráadásbeli találatát ünnepelhették a Pittsburgh Penguins szimpatizánsai.

A Buffalo–Philadelphia összecsapáson parádéztak a kapusok: Ryan Miller 32 védést bemutatva hibátlanul őrizte az 1–0-ra nyerő Sabres kapuját, míg Bryan Boucher 29 lövésből csak egyet engedett be. Ezzel azonban ki is kapott a Flyers.

NHL
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
New York Rangers (8.)–Washington Capitals (1.) 3–4 – 2x h. u.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a Washington javára
Tampa Bay Lightning (5.)–Pittsburgh Penguins (4.) 2–3 – 2x h. u.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a Pittsburgh javára
Buffalo Sabres (7.)–Philadelphia Flyers (2.) 1–0
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Nashville Predators (5.)–Anaheim Ducks (4.) 3–6
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2
Phoenix Coyotes (6.)–Detroit Red Wings (3.) 3–6
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–0 a Detroit javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik