Egy detroiti gólja búcsúztatta a Red Wingset

Vágólapra másolva!
2012.04.21. 10:05
null
David Legwand (balra) és társai <br />kiharcolták a továbbjutást a Detroit ellen <br />(Fotó: Action Images, archív)
Címkék
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában a Nashville negyedszer is legyőzte a Detroitot, és ezzel 4–1-re megnyerte a nyugati párharcot. A Keleti főcsoport negyeddöntőjében a Pittsburgh az első három találkozót elveszítette a Philadelphia ellen, azóta viszont már a második győzelmét aratta.

A rájátszás kezdetén talán kevesen gondolták volna, hogy a Nashville fog először továbbjutni a rájátszás első fordulójából. Ehhez képest a Predators ismét legyőzte a 11-szeres bajnok Red Wingset – ezúttal a detroiti születésű, de a város NHL-csapatában sosem játszó David Legwand góljával –, és így 4–1-es összesítéssel le is zárta a párharcot.

A hazai pályán játszó Nashville az első harmadban Alekszandr Radulov révén szerezte meg a vezetést, aki egy kapu mögül visszatett korongot juttatott a gólvonal mögé. A második játékrészben a Detroit Jirí Hudler révén ugyan egyenlített, de a harmadik harmad legelején nem sokkal a középkezdés után a korábban asszisztot is jegyző Lengwand a jobb oldalról leadott lövéssel eldöntötte a meccset és továbbjutást.

A hazai sikerben Rekka Rinne kapus is fontos szerepet játszott, aki 21 lövést hatástalanított.

A játéknap másik meccsén a Philadelphiának másodszor volt lehetősége arra, hogy lezárja a Pittsburgh elleni párharcot, de ezúttal sem tudott élni vele, pedig az első harmadban 1–0-ra és 2–1-re is vezetett.

Az otthon játszó Pittsburgh azonban a második harmadban két gólt szerzett, amiknek köszönhetően 3–2-re megnyerte a meccset, és ezzel összesítésben 3–2-re szépített. A hazaiak legeredményesebbje a gólja mellett gólpasszt is jegyző Jordan Staal volt.

NHL
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Pittsburgh Penguins (4.)–Philadelphia Flyers (5.) 3–2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–3
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Nashville Predators (4.)–Detroit Red Wings (5.) 2–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 41

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik