Dwyane Wade bevitte a Miamit a keleti döntőbe

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.05.25. 10:06
null
Wade és a Miami a csúcsra tör (Fotó: Reuters)
Címkék
Hiába vezetett 11 ponttal az Indiana Pacers a Miami Heat ellen az NBA rájátszásának nyugati főcsoport-elődöntőjében, a hatodik meccse a floridaiak nyerték meg, és ezzel bejutottak a főcsoportdöntőbe, ahol a Philadelphia–Boston párharc hetedik meccsének győztesével kezdenek jövő keddre virradóra. Az indianapolisi meccs hőse Dwyane Wade volt, aki az első félidőben dobott 26 pontjával átadta a múltnak Tim Hardaway 16 éves klubcsúcsát, s a végére 41 pontig jutott.

 

Udonis Haslem és Dexter Pittman eltiltás miatt nem öltözhetett be erre a mérkőzésre, Chris Bosh pedig továbbra sem állhatott Spoelstra mester rendelkezésére sérülése okán, így alaposan megcsappant magasember-állománnyal kellett felvennie a harcot a Miaminak a hatodik összecsapáson.

Danny Granger viszont ott volt a parketten annak ellenére is, hogy legutóbb kifordult a bokája. Most 38 percet játszva 15 ponttal övéi egyik legjobbja tudott lenni, tehát minden emberére teljes értékű harcosként számíthatott a Pacers. A jó rajt nagyon fontos volt a hazaiaknak, ez a 24 pontos David West hathatós segítségével meg is volt a vendéglátóknál, de két számjegyű előnyére csak a második negyedig tudott vigyázni az Indiana.

PLUSZ-MÍNUSZ

A nap hőse: Dwyane Wade, aki 41 pontos playoff-idénycsúccsal jelentkezett, és bizonyította a Miami szurkolóinak: túljutott az egyéni válságain, és élete formájában képes segítségére lenni a Heatnek.

A nap lúzere: Az Indiana Pacers kispadja, amely képtelen volt megtartani a mérkőzés elején összeszedett két számjegyű fórt, pedig potenciálisan sokkal erősebb sora van a harmadik kiemeltnek, mint a második rangsoroltnak. Ezen – az ő szemszögükből – nagyjából el is dőlt a mérkőzés.

A végül 41 pontig és 10 lepattanóig jutó Wade egyszerűen feltartóztathatatlan volt, 25-ből 17 mezőnykísérlete volt jó, s mellette James is csipkedte magát, így a Heat a harmadik negyed végére picit el is tudott lépni riválisától. A negyedik játékrészben egyszerűen képtelen volt a védekezésbeli stopokra a Pacers, így hiába a 41:26-os, óriási lepattanó-főlény hazai oldalon, a floridai sztárgárda átrobogott a célvonalon és bejutott a Keleti Konferencia legjobb két csapata közé!

A két sztár mellett megint több kiegészítőembert kell megdicsérnünk a vendégeknél, hiszen Mike Miller 12 ponttal szállt be a kispadról, Chalmers kevés hibával jutott el 15 egységig, Joel Anthony pedig gyönyörűen helyt állt a jóval magasabb indianai tornyok gyűrűjében, gyakorlatilag egyedül játszva be a center posztot.

A Pacers ugyan 2–1-re is vezetett ebben a párharcban, sőt, a negyedik derbin, hazai pályán is volt két számjegyű előnye, de az akkor produkált James, illetve Wade-féle feltámadás azóta is meghatározta a sorozatot, a Miami zsinórban három meccset nyerve jutott túl a harmadik kiemelten, és pályaelőnnyel kezdi majd a Főcsoport-döntőt a holnapi Boston–Philadelphia derbi győztese ellen, jövő hét kedden.

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Indiana Pacers (3.)–Miami Heat (2.) 93–105
A Pacers legjobb dobói: Da. West 24, Ge. Hill 18, Granger 15
A Heat legjobb dobói: Wade 41, L. James 28, Chalmers 15
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik