Durant árnyékában Bryant és a Lakers

Vágólapra másolva!
2010.04.23. 07:52
null
Durant (szemben) ismét elhomályosított mindenkit (fotó: Reuters)
Címkék
A Keleti és a Nyugati főcsoport első helyen rangsorolt együttese, a Cleveland Cavaliers és a Los Angeles Lakers is vereséget szenvedett első idegenbeli fellépésén az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, így a Chicago Bulls és az Oklahoma City Thunder is 2–1-re szépített a párharcban. A Phoenix Suns a Portland Trail Blazers otthonában aratott győzelmével ragadta magához a vezetést.

Bár LeBron James ezúttal is alaposan kitett magáért, és 39 pontja mellett 10 lepattanót is gyűjtött a Chicago otthonában, a Cleveland ezúttal könnyűnek találtatott a Bulls gárdájával szemben.

A Cavaliers vereségének oka, hogy túl későn ébredt a mérkőzésen, a Chicago az első negyedben gyűjtött mintegy 11 pontos előnyét a hajráig megőrizte, Mo Williams utolsó percben szerzett triplája után azonban már csak egy pont volt a Cavs hátránya. A dudaszó pillanatában Anthony Parker a győzelmet is megszerezhette volna a vendégeknek, de a felezővonaltól elengedett kísérlet célt tévesztett, így a Bulls szépített a párharcban.

Akárcsak az Oklahoma City Thunder nyugaton a szintén alapszakaszbeli főcsoportgyőztes Los Angeles Lakers ellen. Kevin Durant, a hazaiak legjobbja ismét kiváló teljesítményt nyújtott, 29 ponttal és 19 lepattanóval segítette csapatát 101–96-os győzelemhez.

A Lakersben Kobe Bryant 24 ponttal volt együttese legeredményesebbje, de ez kevésnek bizonyult, mert Durant társai – elsősorban a 27 pontos Russell Westbrook – többet tudtak hozzátenni a csapat játékához. Durant és Westbrook keze a hajrában sem remegett meg (hiába zárkózott fel két pontra a Lakers), az Oklahoma utolsó 23 pontjából 22-t szereztek, s elkönyvelhették első győzelmüket a playoffban.

A Phoenix a Portland otthonában aratott 108–89-es, magabiztos győzelmével ragadta magához a vezetést a párharcban. A Suns sikere elsősorban Jason Richardson rájátszáscsúcsot jelentő 42 pontjának köszönhető. A vendégek már 31 ponttal is vezettek a mérkőzésen, a negyedik negyedben kissé fellángolt a Trail Blazers, de Rudy Fernández egymás utáni három triplájában el is hamvadt.

NBA
 RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ
KELETI FŐCSOPORT
Chicago Bulls (8.)–Cleveland Cavaliers (1.) 108–106
A párharc állása: 2–1 a Cleveland javára
 
NYUGATI FŐCSOPORT
Oklahoma City Thunder (8.)–Los Angeles Lakers (1.) 101–96
A párharc állása: 2–1 a Lakers javára
Portland Trail Blazers (6.)–Phoenix Suns (3.) 89–108
A párharc állása: 2–1 a Phoenix javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik