Dávid Kornél az új phoenixi főnök

Vágólapra másolva!
2010.10.27. 10:15
null
Dávid Kornél a Phoenix sikereiért dolgozik a jövőben (Fotó: Czagány Balázs – archív)
Dávid Kornél csaknem egy hónapja az Egyesült Államokban tartózkodik. Az NBA egyetlen magyarja legutóbb akkor töltött egyfolytában ennyi időt Amerikában, amikor még a Chicago Bulls vagy éppen a Cleveland Cavaliers mezében a pályán küzdött csapata sikeréért. Az egykori kiváló játékos mostantól élete új szakaszához érkezett, s talán leginkább felelősségteljes feladata előtt áll: a Phoenix Suns menedzsmentjének egyik vezetője lett.

„Nehezet kérdez, ha arra kíváncsi, hogyan kell magyarul helyesen megfogalmazni a titulusomat. Angolul tudom – director of international scouting and consultant –, de ezzel nyilván nem sokra megy” – kezdte Dávid Kornél.

„A lényeg, hogy ha Clevelandben rábukkantam egy tehetségre, akivel szerintem érdemes foglalkozni, mert idővel az NBA-ben képes kibontakoztatni tehetségét, jelentenem kellett egy menedzsmentnek. Mostantól két tényező változik: nem a Cleveland, hanem a Phoenix csapatáért dolgozom tovább, és az ohióihoz képest eggyel magasabb szintre léptem. Azaz ha egy játékosmegfigyelő felfedez valahol a világban egy tehetséges kosárlabdázót, arról nekem jelent. Nekem csupán az elnöknek és az alelnöknek kell beszámolnom. A feladat jóval nagyobb felelősséget ró rám, mint eddig, de jóval nagyobb a cselekvési lehetőségem is” – tette hozzá.

Clevelandben tehát nem csupán LeBron James távozása jelentett változást a nyári átigazolási szezonban. LeBron „király” távozásával egyidejűleg kicserélődött gyakorlatilag az egész menedzsment, amelynek eddig tagja volt az egyetlen magyar NBA-játékosból lett játékosmegfigyelő.

A TÉMÁRÓL TOVÁBBI RÉSZLETEKET – AMELYBEN DÁVID KORNÉL ESETLEGES MAGYARORSZÁGI KARRIERJÉRŐL IS SZÓ ESIK – A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN OLVASHAT.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik