Itt van Amerika
Nemzetisport.hu 2010.10.27 10:15 Frissítve: 2015.03.31 01:01

Dávid Kornél az új phoenixi főnök

Dávid Kornél csaknem egy hónapja az Egyesült Államokban tartózkodik. Az NBA egyetlen magyarja legutóbb akkor töltött egyfolytában ennyi időt Amerikában, amikor még a Chicago Bulls vagy éppen a Cleveland Cavaliers mezében a pályán küzdött csapata sikeréért. Az egykori kiváló játékos mostantól élete új szakaszához érkezett, s talán leginkább felelősségteljes feladata előtt áll: a Phoenix Suns menedzsmentjének egyik vezetője lett.

Dávid Kornél a Phoenix sikereiért dolgozik a jövőben (Fotó: Czagány Balázs – archív)

„Nehezet kérdez, ha arra kíváncsi, hogyan kell magyarul helyesen megfogalmazni a titulusomat. Angolul tudom – director of international scouting and consultant –, de ezzel nyilván nem sokra megy” – kezdte Dávid Kornél.

„A lényeg, hogy ha Clevelandben rábukkantam egy tehetségre, akivel szerintem érdemes foglalkozni, mert idővel az NBA-ben képes kibontakoztatni tehetségét, jelentenem kellett egy menedzsmentnek. Mostantól két tényező változik: nem a Cleveland, hanem a Phoenix csapatáért dolgozom tovább, és az ohióihoz képest eggyel magasabb szintre léptem. Azaz ha egy játékosmegfigyelő felfedez valahol a világban egy tehetséges kosárlabdázót, arról nekem jelent. Nekem csupán az elnöknek és az alelnöknek kell beszámolnom. A feladat jóval nagyobb felelősséget ró rám, mint eddig, de jóval nagyobb a cselekvési lehetőségem is” – tette hozzá.

Clevelandben tehát nem csupán LeBron James távozása jelentett változást a nyári átigazolási szezonban. LeBron „király” távozásával egyidejűleg kicserélődött gyakorlatilag az egész menedzsment, amelynek eddig tagja volt az egyetlen magyar NBA-játékosból lett játékosmegfigyelő.

A TÉMÁRÓL TOVÁBBI RÉSZLETEKET – AMELYBEN DÁVID KORNÉL ESETLEGES MAGYARORSZÁGI KARRIERJÉRŐL IS SZÓ ESIK – A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN OLVASHAT.

2019.07.12 19:41:42

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

Sok a néző, nagy az érdeklődés, egyre több a csapat, csak éppen a saját otthon hiányzik.

2019.06.17 20:20:16

Amerikai sportok BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Szilárd meggyőződésem, hogy ez a kettő – a Bostonra máig oly jellemző szellemi frissesség és a sportcsapatok sikerhalmozása – kéz a kézben jár.

2019.06.14 22:37:53

Amerikai sportok MAROSI GERGELY

Torontóban és Kanadában a szívek bajnoka a kosárlabdacsapat, de letaszítható-e a trónról a jégkorong?

2019.06.14 21:36:41

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A kerettagok közül tíz szabadügynökké válik.

2019.06.14 06:59:00

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Csak az utolsó pillanatokban dőlt el, hogy első alkalommal kerül Kanadába az NBA bajnoki címe.