Cseréi repítették az egyenlítő Phoenixet

Vágólapra másolva!
2010.05.26. 07:19
null
Kobe Bryant (balra) mellett ezúttal Louis Amundson (középen) és Channing Frye (jobbra) is főszereplővé lépett elő (Fotó: Reuters)
A Phoenix Suns a második hazai mérkőzését is megnyerte – 115–106-ra – a Los Angeles Lakers ellen az NBA rájátszásában, így a Nyugati főcsoport döntője 2–2-re áll. A phoenixiek főként az összesen 54 pontot szerző cserejátékosaiknak köszönhetik sikerüket, míg a Lakersben ezúttal hiába villogott a 38 pontig jutó Kobe Bryant.
SUNS-KISPAD–LAKERS-KISPAD 54–20
  • A Phoenix cseréi 54–20-ra „győzték le" a Lakers padon kezdő játékosait
  • Steve Nash törött orral játszva 15 pontot és 8 asszisztot jegyzett
  • Goran Dragic 18 perc alatt 8 pontot szerzett és kiosztott ugyanennyi gólpasszt
  • Kobe Bryant 38 pontjával és 10 asszisztjával a Lakers legjobbja volt
  • A két csapat játékosai a második negyedben egymás után nyolc hárompontost szórtak be

A Phoenix az első negyedet viszonylag gyenge dobószázaléka ellenére egálra (23–23) tudta hozni, a második játékrész elején pedig a cserék (Frye, Dudley, Amundson, Barbosa, Dragic) kaptak lehetőséget a hazaiaknál. Ők ezzel maximálisan éltek is, a Suns tízpontos előnyre tett szert remeklésüknek köszönhetően.

Kobe Bryant ebben az időszakban, a mérkőzés 16. percében talált a gyűrűbe először – addig inkább a társai kiszolgálásában jeleskedett –, ám ezután nagyon belelendült, hiszen a nagyszünetben (64–55) már 15 pontnál járt.

A Lakers 24-ese a harmadik negyedben sem vett vissza a tempóból, vezérletével a vendégek szép lassan felzárkóztak, 81–81-nél pedig utolérték az arizonaiakat.

A záró játékrész elején ismét a phoenixi „cserepad" sikeres bevetésének lehetett szemtanúja a US Airways Center közönsége: az előző meccsen mind a 12 mezőnydobását elrontó Frye, majd Barbosa és Dudley is bevert egy triplát, így pillanatok alatt újra kilencpontos előnyre tett szert a Suns (98–89).

A szlovén Goran Dragic zseniális betörése után már 103–90-re vezetett a Phoenix, amely a hátralévő időben már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, amellyel 2–2-re alakította a párharc állását. A következő mérkőzésre helyi idő szerint csütörtök este kerül sor Los Angelesben.

NBA, RÁJÁTSZÁS 
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Phoenix Suns (3.)–Los Angeles Lakers (1.)
 115–106
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik