Bryant egyenlített Duranttal szemben, csapata vezet

Vágólapra másolva!
2010.04.21. 09:28
null
Bryant (jobbra) most jobb volt Durantnál (Fotó: Reuters)
Címkék
A Boston Celtics az eltiltott Kevin Garnett nélkül is könnyedén, 106–77-re megverte a Miami Heat együttesét, és már 2–0-ra vezet az NBA Keleti főcsoportjának negyeddöntőjében. Nyugaton a Los Angeles Lakers nagy csatában verte meg 95–92-re az Oklahoma City Thundert, Kobe Bryant 39 pontot szerzett.

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság rájátszásában magyar idő szerint szerda hajnalban négy mérkőzést rendeztek, és mindegyiken hazai siker született.

A playoff kezdete előtt a szakemberek egyetértettek abban, hogy az első kör talán legnagyobb csatáját az alapszakasz gólkirálya, az oklahomai Kevin Durant és a Lakers klassszisa, Kobe Bryant párviadala hozhatja. Nos, ők a dobott pontok alapján 1–1-re állnak (az első találkozón Durant, a másodikon Bryant volt az eredményesebb), de a párharcban a Lakers vezet 2–0-ra.

Az első meccsen a Lakers nyolc ponttal nyert, úgy, hogy Bryant „csak" 21 pontig jutott, ezúttal viszont sokkal izgalmasabb volt a végjáték. Alig három perccel a meccs vége előtt például még a Thunder vezetett, és így Bryanttől is többre volt szükség, de a vezér elbírta terhet, 39 pontot dobott, csapata pedig 95–92-re győzött. De nem csak Bryant, hanem a 25 pontot és 12 lepattanót gyűjtő Pau Gasol is sokat tett a sikerért. Érdekesség, hogy kettőjükön kívül a Lakersből senki nem érte el még a tíz pontot sem. A másik oldalon Durant 32 pontot dobott, de ez kevésnek bizonyult.

A Nyugati főcsoport másik meccsén az első találkozón elszenvedett ötpontos vereség után egyenlített a Phoenix a Portland ellen. A fölényes, 119–90-es Suns-siker fő letéteményese a 29 pontig jutó Jason Richardson volt, de Grant Hill (20 pont) és Amare Stoudemire (18 pont) is jól játszott.

Keleten a Boston és az Atlanta is 2–0-ra vezet. A Boston a könyöklés miatt egy meccsre eltiltott Kevin Garnett nélkül is 29 pontos sikert aratott a Miami fölött. Ray Allen 25 pontot dobott, de a Celtics ismét csapatként remekelt, míg a másik oldalon ezúttal is csak Dwyane Wade nyújtott kimagaslót, aki 29 pontot szerzett. Az Atlanta a 27 pontos Joe Johnson vezérletével győzte le másodszor is a Milwaukeet.

NBA
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Boston Celtics (4.)–Miami Heat (5.) 106–77
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0, a Celtics javára
Atlanta Hawks (3.)–Milwaukee Bucks (6.) 96–86
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0, a Hawks javára
   
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Los Angeles Lakers (1.)–Oklahoma City Thunder (8.) 95–92
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0, a Lakers javára
Phoenix Suns (3.)–Portland Trail Blazers (6.) 119–90
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik