Becsomagolták, és eltették őszre a Detroitot

Vágólapra másolva!
2011.05.13. 09:35
null
Patrick Eaves, a Detroit hokisa legközelebb ősszel játszik tétmeccset az NHL-ben (Fotó: Reuters)
Címkék
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában a Detroit Red Wings az első három elveszített meccs után zsinórban háromszor is legyőzte a San Jose Sharksot, ám a mindent eldöntő hetedik mérkőzésen a Cápák Devin Setoguchi és Dan Boyle vezérletével 3–2-re nyertek, így bejutottak a Nyugati főcsoport döntőjébe.

Mintha már láttuk volna ezt ebben az idényben a Nyugati főcsoportban: az elmúlt évek egyik sikercsapata a playoff-párharca első három meccsét elveszítette az alapszakaszban évek óta jeleskedő, a rájátszásban aztán túl korán elbukó riválisával szemben, majd hősiesen harcolva egyenlített, csakhogy a 7., idegenbeli mérkőzésen mégis elvérezzen.

A címvédő Chicago az első körben a Vancouver ellen járt így, míg a Detroit a San Joséval szemben élte át ugyanezt a borzalmat.

A hetedik találkozó első harmadában Devin Setoguchi és Logan Couture kétgólos előnyt szerzett a kaliforniaiaknak, a Detroitnak pedig, akárcsak az egész párharc során, futnia kellett az eredmény után. Henrik Zetterberg révén szépített, de a záró harmadban az egyenlítés helyett a veterán Patrick Marleau gólja jött.

Pavel Dacjuk még egyszer közelebb hozta a Red Wingst, amelynek az utolsó hat percben nem jött össze az egyenlítő gól – Antti Niemi, aki tavaly a Chicagóval bajnokságot nyert, 38 védést mutatott be a meccsen.

„Sokan leírtak minket, az előző idények rémes teljesítményei után azt hitték, megint összeroppanunk, de nem – mondta Joe Thornton, a Sharks csapatkapitánya. – Nagyon jó csapatot vertünk meg, ami azt jelenti, hogy mi is nagyon jó csapatot alkotunk."

„Nagyon nehéz párharc volt, zsinórban kellett négy találkozót megnyernünk a továbbjutáshoz – mondta detroiti kollégája, a 41 éves Nicklas Lidström, aki a nyáron dönti el, hogy visszavonul-e. – A hatodik meccs után biztos voltam benne, hogy a miénk a lélektani fölény, ugyanakkor azt is tudtam, hogy minden meccs más. Nagyon csalódott vagyok, főleg, hogy a végén egyenlíthettünk volna."

A Sharks a magyar idő szerint hétfő hajnalban kezdődő főcsoportdöntőben a Vancouverrel csap össze, míg Keleten a Boston és a Tampa Bay vív meg egymással (az a párharc vasárnap hajnalban indul) – ugyanakkora esély van egy floridai–kaliforniai csatára a döntőben, mint egy, a klasszikus hoki rajongóit jobban feltüzelő kanadai–bostoni rangadóra. Vagy éppen a kettő átmenetére.

NHL
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 7. MÉRKŐZÉS
San Jose Sharks (2.)–Detroit Red Wings (3.) 3–2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3 a Sharks javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik